• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Binance fångad i en reglerad belägring med Nederländerna – Coinbase Glb (NASDAQ:COIN)Kryptoutbyte Binance tillkännagav på fredagen att det kommer att upphöra med verksamheten i Nederländerna, med omedelbar verkan, på grund av regulatoriska hinder i landet.

Enligt a påstående släppt av företaget kommer inga nya konton att registreras för invånare i Nederländerna.

Dessutom, från och med den 17 juli 2023, kl. 00:00 UTC, kommer befintliga användare som är bosatta i Nederländerna endast att ha möjlighet att ta ut sina tillgångar från Binance-plattformen.

Alla ytterligare transaktioner som köp, affärer eller insättningar kommer att vara otillgängliga och företaget har rekommenderat sina användare att ta ut tillgångar från deras konton.

Börsens tillbakadragande från den nederländska marknaden kommer efter en omfattande ansökningsprocess för registrering som VASP (Virtual Asset Service Provider) hos landets myndigheter.

Trots deras ansträngningar att följa reglerna har Binance inte lyckats säkra VASP-registrering i Nederländerna.

Binance sa, ”Även om vi undersökte många alternativa vägar för att betjäna nederländska invånare i enlighet med holländska regler, har detta tyvärr inte resulterat i en VASP-registrering i Nederländerna för närvarande.”

Binance betonade sitt engagemang för att följa lagstadgade standarder och avslöjade att det redan följer EU:s standarder för bekämpning av penningtvätt och finansiering av terrorism.

Läs också: Crypto Giant Binances amerikanska arm står inför uppsägningar under regulatoriska uppgörelser

Börsen har registreringar i EU-länder inklusive Frankrike, Italien, Spanien, Polen, Sverige och Litauen.

Binance uttryckte också besvikelse över att behöva lägga ner verksamheten i Nederländerna men försäkrade att de kommer att upprätthålla ett öppet och konstruktivt samarbete med holländska tillsynsmyndigheter.

Denna utveckling kommer mitt i Binances pågående kamp med tillsynsmyndigheter.

Noterbart är att företaget också har ställts inför granskning i USA från Securities and Exchange Commission (SEC).

De amerikanska tillsynsmyndigheterna har intensifierat sina ansträngningar för att upprätthålla efterlevnad bland kryptovalutabörser, och Binance BNB/USDoch Coinbase Global Inc. MYNT har varit en del av det bredare narrativet.

Läs nästa: Coinbase CEO’s ResearchHub Startup säkrar $5M i finansiering

Foto: ShutterstockSource link

About Author