• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Binance går med i Bitcoin NFT Party: Är BRC-20 på en ostoppbar mars till 1 miljard dollar?Bitcoin icke-fungibla tokens (NFT) vinner dragkraft i Web3-utrymmet när ett ökande antal marknadsplatser omfamnar digitala tillgångar.

Utbyte av kryptovaluta Binance på tisdagen avslöjade planerna på att införliva Bitcoin NFTs på sin marknadsplats i slutet av maj. Detta drag utökar företagets flerkedjiga NFT-ekosystem till att omfatta Bitcoin BTC/USD nätverk, som bygger på sina befintliga integrationer med decentraliserade nätverk som BNB kedja BNB/USD, Ethereum ETH/USDoch Polygon MATIC/USD.

”Bitcoin är kryptons OG” Mayur Kamat, säger Binances produktchef. Med den här uppdateringen kan Binance-användare köpa och handla Bitcoin NFTs med sina befintliga konton.

Läs också: PEPE-valar simmar i miljoner: Topp 15 innehavare tjänar otroliga vinster

Tillkännagivandet noterade också att uppdateringen skulle erbjuda royaltystöd och ”ytterligare inkomstgenererande möjligheter” för Bitcoin NFT-skapare.

Utbyte av kryptovaluta OKX Deklarerade också nyligen sin avsikt att introducera Bitcoin NFTs till sin marknadsplats och plånboksekosystem i slutet av april. Haider RafiqueOKX:s Chief Marketing Officer, förklarade att användare kan se och lagra NFTs i sina konton, med möjligheten att prägla NFTs som föreslås för framtiden.

Bitcoin NFTs har också hittat sin väg till marknadsplatser som Magiska Edensom integrerade funktionen i mars.

BRC-20 Tokens Eyeing $1 miljard börsvärde

BRC-20-tokenstandarden, en motsvarighet till Ethereums ERC-20-standard, har upplevt snabb tillväxt på Bitcoin-blockkedjan, med dess börsvärde som snabbt närmar sig 1 miljard dollar.

Ordinals-protokollet möjliggör skapandet av fungibla tokens, vilket resulterar i totalt 14 079 olika tokens som präglats med BRC-20-standarden.
Till skillnad från Ethereums ERC-20-tokens, som är beroende av smarta kontrakt, kräver BRC-20-tokens en Bitcoin-plånbok för myntning och handel. Detta förenklade tillvägagångssätt har bidragit till den ökande populariteten för dessa tokens på Bitcoin blockchain.

Den senaste tidens meme coin frenesi har spelat en betydande roll för att driva upp transaktionsavgifter för gruvarbetare.

Eftersom börsvärdet för BRC-20-tokens tummar närmare milstolpen på 1 miljard dollar, visar det upp det växande intresset och potentialen för tokenstandarder på Bitcoin-blockkedjan.

Ordi meme-mynt har dykt upp som det ledande BRC-20-tokenet, med ett helt utspätt marknadsvärde som överstiger 525 miljoner dollar, enligt data från brc-20.io och Ordspace.

Denna ökning kommer efter att tokens värde skjutit i höjden med 22 500 % till $25, upp från $0,11 i början av april, underblåst av det pågående meme-myntvillet.

Med en tokentillgång på 21 miljoner blev Ordi tillgänglig för handel på Gate.io idag, vilket markerar den första centraliserade kryptobörsen som listar den bästa BRC-20-tokenen.

I marknadssegmentet BRC-20 följs Ordi av andra Bitcoin-baserade meme-tillgångar som Jag Jag, Domooch Nalssom har individuella marknadsvärden på mellan 8 miljoner och 20 miljoner USD.

Utforska Ordinals-protokollet på Bitcoin Ordinals-protokollet gör det möjligt för utvecklare att tilldela en unik identitet eller fil till varje satoshi inom Bitcoin-nätverket genom en process som kallas inskription.

Denna mekanism banade väg för skapandet av både fungibla tokens, som BRC-20-tokens, som är utbytbara, och icke-fungibla tokens (NFT) som ofta innehåller digital konst.

Nästa: Binances överbelastningskataclysm: Bitcoin, Ether, PEPE och SUI fångade i korseldenSource link

About Author