• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Binance inställd på att ladda transaktioner med Bitcoin Lightning Network IntegrationLedande kryptovalutautbyte Binance BNB/USD har meddelat att man håller på att integrera Bitcoin BTC/USD Lightning Network för att underlätta insättningar och uttag.

Tillkännagivandet gjordes via en tweet från Binance, som bekräftade att vissa användare redan har märkt etableringen av nya Lightning-noder.

”Några örnögda användare såg nyligen våra nya blixtnoder. Ja – det är vi! Men det finns fortfarande mer tekniskt arbete att göra. Vi kommer att uppdatera när Lightning är helt integrerat,” Binance uppgav i sin tweet.

Förstå Bitcoin Lightning Network

Bitcoin Lightning Network är ett revolutionerande ”andra lager”-protokoll som fungerar ovanpå Bitcoin-blockkedjan.

Den är speciellt utformad för att exponentiellt öka transaktionshastigheten samtidigt som den minskar nätverksstockning.

Detta åstadkoms genom att skapa betalningskanaler som genomför transaktioner utanför Bitcoin-blockkedjan, där endast de slutliga saldot så småningom registreras i kedjan.

Avgifterna för transaktioner genom Lightning Network är minimala, ofta bara några ören.

Ett svar på tidigare utmaningar

Denna integration kommer som ett proaktivt svar på de utmaningar som Binance stod inför tidigare.

I maj avslöjade Binance sina avsikter att integrera Lightning Network i ett försök att förbättra insättnings- och uttagsfunktionerna för sina användare.

Läs också: Kryptoutbyten pressar på för mjukare handelsrestriktioner i Japan för att öka handelsaktiviteten

Detta beslut togs efter att börsen tillfälligt stoppade Bitcoin-uttag på grund av överbelastning i nätverket, vilket i sin tur väckte oro bland dess användarbas angående börsens reservfonder.

Binance ansluter sig till andra stora börser

Binance är inte ensam om att anta Bitcoin Lightning Network för att ge sina användare en optimerad upplevelse. Andra framstående utbyten som t.ex Kraken och Bitfinex erbjuder redan Lightning Network-tjänster till sina användare.

Coinbase Global Incs MYNT VD, Brian Armstrongantydde i en tweet i april att börsen också tittar på att erbjuda Lightning Network-tjänster i framtiden.

Läs nästa: Tokenisering kan låsa upp marknaden för 5 biljoner dollar, driven av Stablecoins och CBDC: Bernstein-rapport

Source link

About Author