• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Binance minskar över 1 000 jobb eftersom kryptobörsen möter regulatoriska hinderBinanceen av världens största kryptovalutabörser, har enligt uppgift sagt upp över 1 000 anställda under de senaste veckorna, vilket markerar en betydande minskning av dess globala arbetsstyrka, vilket väcker frågor om börsens framtid.

Uppsägningarna, som fortfarande pågår, kan resultera i Binance att förlora mer än en tredjedel av sin personal, enligt en källa som är bekant med saken. Nedskärningarna har varit omfattande och drabbat olika avdelningar inklusive kundtjänst, särskilt i Indien där omkring tre dussin anställda släpptes. Denna nyhet kommer mitt i en rad reglerande åtgärder mot företaget från amerikanska myndigheter.

Som rapporterats av Wall Street Journal, har uppsägningarna och avgångarna skett globalt, inklusive i USA, men den fulla omfattningen av nedskärningarna var inte tidigare känd. A Binance talesperson bekräftade uppsägningarna, men avslöjade inte det exakta antalet.

Talesmannen sa: ”När vi förbereder oss för nästa stora tjurcykel har det blivit tydligt att vi måste fokusera på talangtäthet i hela organisationen för att säkerställa att vi förblir kvicka och dynamiska.” Detta drag kommer som Binance möter ökande granskning från tillsynsmyndigheter, särskilt i USA och Europa.

Bitcoin BTC/USD tappade 2,4 % på fredagen, vilket är den värsta sessionen på över en månad. Det totala marknadsvärdet för kryptovaluta var 1,18 biljoner dollar, en minskning med 2,7 % för dagen.

Läs också: Uppgången och nedgången för kryptojobb: Hur 180 miljarder dollars sektorn går sönder

Binances juridiska utmaningar och DOJ-utredning

Securities and Exchange Commission (SEC) stämde Binance och dess grundare, Changpeng Zhao, i juni, och hävdade att de olagligt verkade i USA och missbrukade kundmedel. Binance har förnekat dessa anklagelser.

Bolagets största utmaning är dock en pågående utredning av justitiedepartementet. Det finns oro inom företaget att DOJ kan väcka åtal mot företaget och Zhao, vilket kan ifrågasätta Binances överlevnad.

Företagsrespons och högprofilerade exits

Mitt i dessa farhågor, Binance beslutade att eliminera all fysisk närvaro i USA, vilket resulterade i omlokalisering eller uppsägning av cirka 150 anställda. Företaget stod också inför en rad uppmärksammade exits, inklusive företagets chefsjurist, strategichef och utredningschef. Trots dessa utmaningar, Binance firade sitt sexårsjubileum i fredags och uttryckte optimism för framtiden i ett tweetmeddelande.

Binance.US, en separat börs i USA, har också stått inför sina egna utmaningar. Efter SEC-processen fick dess marknadsandel en betydande träff. Trots dessa motgångar, a Binance talesperson säger att företaget förblir engagerat i sitt uppdrag och förbereder sig för nästa stora tjurcykel på kryptovalutamarknaden.

Läs nu: Ripples juridiska strid med SEC Sparks-debatt i kryptogemenskapen, dom utlöser rally i XRP

Detta innehåll producerades delvis med hjälp av AI-verktyg och granskades och publicerades av Benzinga-redaktörer.

Foto: Webbmöte på flickr.Source link

About Author