• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Binance skakar om arbetsstyrkan mitt i marknadsproblem: nedskärningar eller strategisk omställning?I en betydande utveckling, Binance BNB/USD, världens största kryptobörs efter handelsvolym, har bekräftat personalminskningar, enligt färska rapporter från både Wu Blockchain och The Block. Detta steg kommer när företaget brottas med en krympande marknadsandel och uppenbar organisatorisk omstrukturering.

Wu Blockchain kom först med nyheten och citerade flera anonyma källor som uppgav att Binance hade påbörjat uppsägningar. Storleken på nedskärningarna är dock fortfarande oklart. Det har föreslagits av marknadens insiders att de uppsägningar som planeras för juni kan påverka cirka 20 % av arbetsstyrkan, som totalt uppgår till cirka 8 000 anställda. Denna spekulation har dock ännu inte bekräftats av Binance.

Se även: Bitcoin Bros i problem? Winklevoss Twins möter SEC-granskning, bryta banden med bankpartner

Kvarteret, å andra sidan, gav ett officiellt svar från en talesperson för Binance, som hävdade att uppsägningarna i första hand är en del av en pågående granskning av prestanda och kulturell passform. Enligt talespersonen utgör nedskärningarna inte en ”rightsizing”-övning utan snarare en kritisk granskning av talangplacering i olika roller.

En anmärkningsvärd detalj är tidpunkten för dessa uppsägningar. Bara två månader innan, i mars, hade Binance uttryckligen sagt att inga uppsägningar var i pipelinen. Istället tillkännagav företaget ambitiösa anställningsmål, med sikte på att fylla ytterligare 500 roller i slutet av juni. Över 300 lediga jobb finns fortfarande kvar på Binances webbplats.

Binance VD Changpeng Zhao uppgav i januari att företaget hade planer på att utöka sin personalstyrka med 15 % till 30 % 2023, vilket visar optimism om framtida marknadsförhållanden.

Se även: Krugman kallar ut DeSantis, Apple-Meta Feud Looms, Bullish Bitcoin Call och mer: 5 nyckelhistorier du kanske har missat från helgen

Emellertid verkar omständigheterna ha förändrats. Under de senaste månaderna har Binance brottats med en minskning av sin marknadsandel, vilket sammanfaller med en minskning av den totala handelsvolymen. Dessutom kan de senaste amerikanska regleringsåtgärderna riktade mot Binance och Zhao i mars ha bidragit till företagets minskade marknadsställning.

Trots dessa utmaningar har Zhao en hausseartad syn. Han tog till Twitter på onsdagen och avslöjade Binances ”bottom-out”-program – ett företagsinitiativ som syftar till att skiljas från individer som inte är i linje med företagets unika kultur eller nuvarande situation.

”Vi säger ständigt hejdå till människor som inte är starka i företaget. Många av dem är fantastiska människor eller högpresterande, men kanske inte passar in i vår unika kultur/situation”, twittrade Zhao, vilket indikerar att programmet är kontinuerligt.

Binance Chief Strategy Officer, Patrick Hillmann, upprepade Zhaos känsla och förklarade att företaget genomför en ”talangdensitetsrevision och resursallokeringsövning” var sjätte månad. Han upprepade att uppsägningarna inte inleddes som kostnadsbesparande åtgärder utan som en del av en cyklisk process.

Se även: Nvidia går med i triljondollarklubben: AI överträffar Ukraina, Bitcoin, Inflation som mest sökt term på Google

Medan de pågående uppsägningarna antyder en utmanande tid för Binance, fortsätter företaget att utstråla positivitet om sin framtid. ”Att leverera till våra användare är fortfarande vår främsta prioritet, som alltid, och på lång sikt är vi glada över tillväxten vi ser i vår organisation – registrering av nya användare är fortsatt stark, och vi är mycket positiva till pipeline av innovation över hela Binance-ekosystemet,” sa Hillmann.

Om dessa anpassningar av personalstyrkan är en del av en nödvändig omkalibrering eller ett tecken på djupare utmaningar kommer bara tiden att avslöja. I den flyktiga världen av kryptovalutor kommer Binances resa att vara en att följa noga.

Ansvarsfriskrivning: Innehållet redigerades delvis med hjälp av AI-verktyg och granskades och publicerades av Benzinga-redaktörer.Source link

About Author