• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Binance snubblar när BTC-handeln med noll avgifter stannar, marknadsandelen faller – Coinbase Glb (NASDAQ:COIN)Nya uppgifter som släppts tyder på en nedgång i Binances BNB/USD andel på kryptovalutamarknaden, en situation som korrelerar med att dess nollavgift upphör Bitcoin BNB/USD handelserbjudande.

De Rapportera släppt av CCData i mitten av maj visar att handelsplattformens marknadsandel sjönk för andra månaden i rad i april och låg på 46,3 %, vilket är den lägsta den har varit sedan oktober 2022.

Binances beslut att avbryta sitt Bitcoin-handelserbjudande med noll avgift för de flesta handelspar verkar vara den främsta utlösaren för nedgången.

Tidigare hade Binance lejonparten av marknaden, med siffror som visade att dess andel nådde en topp på 57,5 ​​%.

Rapporten lyfte också fram att Binances spothandel sjönk med 48,1% till 287 miljarder dollar i april.

Läs också: Binances Australia Shake-Up: Är AUD-banköverföringar borta för gott?

Medan de näst största utbytena, Coinbase Global Inc. MYNT och OKXendast står för 5,60% respektive 5,39% av den totala spothandelsmarknaden, har mindre börser börjat ta fart.

I synnerhet, Upbit står nu för 4,77 % av marknadsandelen i april, jämfört med 2,81 % i början av 2023.

Samtidigt fortsätter Binance att utveckla sin verksamhet. Handelsplattformen tillkännagav den 12 maj sina planer på att lämna den kanadensiska marknaden på grund av nya regler.

Kort efter detta tillkännagivande dök det upp rykten om företagets avsikter att minska sin personalstyrka med 20 % i juni, vilket strider mot tidigare företagsuttalanden som tyder på att inga planerade uppsägningar.

Läs nästa: US CFTC ber om offentliga synpunkter på riskhantering för digitala tillgångar: ”Kommissionen måste se över vår regulatoriska tillsyn”

Foto: ShutterstockSource link

About Author