• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Binance Under Siege: Senate Titans Rally For A Justice Department TakedownTvå amerikanska senatorer, Elizabeth Warren (D-Mass.) och Chris Van Hollen (D-Md.), har uppmanat justitiedepartementet att undersöka anklagelser om detta Binance Holdings Ltd. BNB/USD kan ha varit oärlig om dess verksamhet och struktur i kommunikationen med lagstiftare.

Frågor som ställs om Binance-enheters oberoende

I ett brev adresserat till USA:s justitieminister Merrick Garlandtog senatorerna upp farhågor om sanningshalten i uttalanden som gjorts av Binance angående oberoendet för dess USA-baserade dotterbolag, Binance.US, Bloomberg rapporterad.

Dessa farhågor accentuerades av ett nyligen 136-sidigt klagomål som lämnats in av Securities and Exchange Commission (SEC) i en federal domstol.

SEC påstod att Binances globala verksamhet och Binance.US inte var så autonoma som företaget tidigare hade hävdat.

Läs också: SEC utfärdar en kallelse till Binance vd Changpeng Zhao, som säger att han inte är bunden till domstol

Senatorer: ”Detta är en allvarlig fråga”

Senatorerna betonade allvaret i situationen i sin korrespondens och noterade att de potentiellt vilseledande uttalandena från Binance kan få allvarliga konsekvenser.

Senatorerna hade tidigare i mars, tillsammans med senator Roger Marshall (R-Kansas), sökt information om relationen mellan Binance och Binance.US, samt olika finansiella data.

Som svar på förfrågningarna hävdade Binance att sig själv och Binance.US var distinkta enheter och betonade sitt engagemang för efterlevnad.

Senatorerna anser nu att detta svar kan ha varit vilseledande och kunde ha underminerat kongressens utredningar och lagstiftningsförfaranden.

Binances svar saknade finansiell transparens

Patrick HillmannBinances strategichef, var ansvarig för företagets 14-sidiga svar på senatorernas förfrågningar i mars.

Medan svaret beskrev Binances ansträngningar för att stärka sitt efterlevnadsprogram, visade det sig att det inte var tillräckligt för att tillhandahålla omfattande finansiell information.

Binance har ännu inte svarat på senatorernas brev.

Läs nästa: Binance.US Nukes flera handelspar mitt i SEC-processen: Vad kryptoinvesterare behöver veta

Foto: ShutterstockSource link

About Author