• fre. sep 22nd, 2023

Binance under utredning i Frankrike lämnar företaget den holländska marknaden efter beslut på Cypern: Rapport


Sammanfattning:

  • Binance är under utredning i Frankrike för att erbjuda olagliga digitala tillgångstjänster och grov penningtvätt, rapporterade Le Monde.
  • Plattformen tillkännagav sin utträde från Nederländerna på fredagen efter att ha misslyckats med att få en licens och uppfylla AML-reglerna.
  • Binance lade nyligen ner sin verksamhet på Cypern som en del av planerna på att följa EU:s nyligen undertecknade MiCA-policyer.
  • Kryptobörsen är under hård granskning av US SEC för att ha drivit en oregistrerad värdepappersbörs och erbjuda illegal värdepappershandel till amerikanska investerare.

Enligt Le Monde som citerar ord från Paris åklagarmyndighet, är Binance under utredning för att olagligt tillhandahålla franska investerare med möjligheter för handel med digitala tillgångar och även stödja ”handlingar av grov penningtvätt”.

Franska myndigheter hävdar att företaget erbjöd dessa tjänster till franska kunder genom sin lokala avdelning och tillsynsmyndigheter har undersökt misstankar sedan februari 2022. Den lokala publikationen rapporterade att dokument och register som beslagtas kommer att analyseras för bevis när tillsynsmyndigheter bygger sin sak mot kryptos största centraliserade börs .

I andra relaterade nyheter är kryptobörsen dra sig ur den holländska marknaden efter att ha misslyckats med att säkra en kryptolicens och följa Nederländernas policy mot penningtvätt (AML).

Binances utträde från Nederländerna kommer kort efter att företaget tillkännagav planer på att lägga ner sin division på Cypern. Detta beslut togs enligt uppgift som ett strategiskt drag för att följa MiCA, den landmärke kryptoregeln som nyligen undertecknades i lag av EU:s beslutsfattare.

Binance vs SEC

Fredagens utveckling om att lämna de nederländska marknaderna och undersökningar i Frankrike har dykt upp under intensiv regulatorisk granskning i Amerika.

US Securities and Exchange Commission stämde Binance och vd Changpeng Zhao för att ha brutit mot värdepapperslagstiftningen, blandat ihop kunders medel i en privat enhet och förvägrat investerare ordentligt skydd genom nödvändigt avslöjande.

Binance US, företagets amerikanska dotterbolag, har sett sin marknadsandel krympa till 1% efter nyheterna, enligt Kaiko-data. Den amerikanska handelsgrenen tillkännagav också personalnedskärningar eftersom den förbereder sig för en lång och dyr process med SEC.

Binance USA:s marknadsandel sjunker till 1%. Bild – Kaiko

Coinbase, en annan stor kryptobörs och den största handelsplatsen för digitala tillgångar i Amerika, stämdes också av SEC för liknande regelbrott.

Båda företagen har förnekat anklagelserna och lovat att bekämpa SEC i domstol och hävdar att regulatorn har misslyckats med att tillhandahålla tydliga regler eller erbjuda en väg för registrering.

Source link

About Author