• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Binance US strävar efter att minska Changpeng Zhaos kontrollerande andel i börsen


  • Binance US och dess ägare Changpeng Zhao har enligt uppgift letat efter sätt att minska sin andel i börsen.
  • Zhao lanserade kryptobörsens amerikanska arm 2019 och äger en kontrollerande andel i den.
  • Personer som är bekanta med saken avslöjade att CZ har försökt sälja en del av sin andel sedan förra sommaren.

Binance US, det USA-baserade dotterbolaget till världens största kryptobörs, försöker enligt uppgift minska sin ägare och grundare Changpeng Zhao (CZ). Den amerikanska kryptobörsen arbetar med Zhao och utforskar sätt att minska kryptomiljardärens kontrollerande andel i börsen.

Binance USA hoppas kunna minska regulatorisk värme genom att minska CZ:s insats

Enligt en rapport från The Information har Binance US och Changpeng Zhao under ganska lång tid undersökt sätt att minska den senares andel i kryptobörsen. Personer som är bekanta med saken avslöjade att Zhao har försökt sälja en del av sin andel sedan så tidigt som i somras. Zhao lanserade Binance US 2019, bara två år efter att han grundade den mer populära internationella börsen.

Den intensifierade regulatoriska granskningen av Zhao, Binance och dess amerikanska arm har fått börsen att påskynda avyttringsprocessen. I ljuset av den senaste tidens juridiska problem som involverar Binance och Zhao, har cheferna på Binance US diskuterat hur en begränsning av börsens relation med Zhao och den internationella enheten kan bidra till att ta bort en del av den reglerande värmen från den amerikanska enheten. Med tanke på att Zhao har en majoritetsandel i den amerikanska börsen, kan en minskning av hans andel sätta börsen i en mer gynnsam position när det gäller dess relation med amerikanska tillsynsmyndigheter.

Den högsta ledningen för Binance US tror att Changpeng Zhaos inblandning i stämningsansökan som nyligen lämnades in av US Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) kan hindra börsen från att säkra vissa regulatoriska licenser för att säkerställa smidig drift på den amerikanska kryptomarknaden. Tidigare i år anklagade CFTC Zhao för uppsåtligt undandragande av federal lag och för att driva en olaglig derivatbörs för digitala tillgångar.Source link

About Author