• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Binances expansion hindrad: tysk tillsynsmyndighet nekar kryptoväxlingslicensI ännu ett slag mot Binance BNB/USDBafin, den tyska finansiella vakthunden, har nekat kryptobörsen en efterlängtad licens som skulle ha tillåtit den att verka och expandera i landet.

Jonas Jiingersom nyligen tog över som chef för Binance i Tyskland, hade i första hand i uppdrag att se till att Binance säkrar en licens från Bafin, det lokala nyhetsbolaget Finance Forward rapporterad.

Denna licens var avgörande för kryptojätten att bedriva verksamhet och engagera sig i marknadsföringsaktiviteter i Tyskland.

I en tidigare intervju med ”Börsenzeitung” kommenterade Jiinger vikten av regelefterlevnad och angav: ”De lagstadgade kraven är med rätta höga.”

Han tillade också att att få licensen ”också skulle skicka en stark signal till Tyskland som ett finansiellt centrum.”

Binance kunde dock uppenbarligen inte uppfylla de stränga krav som Bafin ställde.

Även om de exakta detaljerna i beslutet inte har avslöjats, uppgav rapporten att Binance har informerats om Bafins beslut att inte bevilja utbytet den kryptoförvaringslicens som den sökte.

Läs också: Crypto Giant FTX reser sig ur aska, ögon återvinner förlorade miljarder med häpnadsväckande väckelse

I ett e-postmeddelande till Benzinga sa en talesperson för Binance ”Även om vi inte kan dela detaljer om konversationer med tillsynsmyndigheter, fortsätter vi att arbeta för att följa BaFins krav. Som förväntat är detta en detaljerad och pågående process. Vi är övertygade om att vi har rätt team och åtgärder på plats för att fortsätta våra diskussioner med tillsynsmyndigheter i Tyskland.”

”Binance är fortfarande engagerad i att samarbeta med tillsynsmyndigheter runt om i världen och vi är dessutom fokuserade på att göra vår verksamhet redo att vara helt kompatibel med de nya EU-reglerna för kryptotillgångar (MiCA),” tillade talesmannen.

Detta bakslag i Tyskland är en del av ett bredare mönster av utmaningar som Binance står inför över hela Europa.

Med tilltagande regeltryck i länder som Nederländerna, Frankrike och Storbritannien har Binance förlorat licenser och tvingats lämna marknader.

Till exempel drog Binance tillbaka sin licensansökan i Österrike, under press från regulatoriska myndigheter.

Den pågående rättegången från American Securities and Exchange Commission (SEC) mot börsen och dess grundare Changpeng Zhao förväntas ytterligare komplicera Binances globala verksamhet.

Läs nästa: Blockstations vd förutspår att traditionell finans skulle kunna överta kryptobörser

Gå med i Benzingas Future of Crypto i NYC den 14 november 2023 för att hålla dig uppdaterad om trender som AI, förordningar, SEC-åtgärder och institutionell adoption i kryptoområdet. Säkra tidigt rabatterade biljetter nu!Source link

About Author