• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Binance’s Masterstroke: Noll-avgiftshandel på TrueUSD efter rekordmängd $1 miljardBinance Holdings Ltd., världens största kryptovalutabörs i termer av daglig handelsvolym, har mött betydande utmaningar och negativa effekter som ett resultat av rättsliga åtgärder som initierats av US Securities and Exchange Commission (SEC). Företaget har utsatts för juridisk granskning och regulatoriskt tryck, vilket har haft en skadlig effekt på dess verksamhet och rykte inom kryptovalutabranschen.

Sjunkande marknadsandel

SEC:s stämningar och utredningar mot Binance har lett till ett minskat användarförtroende och ökad osäkerhet kring plattformen. Som en konsekvens av detta har Binance upplevt en avsevärd minskning av handelsvolymen, potentiella begränsningar av sina tjänster och en total förlust av marknadsandelar i kryptovalutautbyteslandskapet. De juridiska striderna och den pågående regulatoriska granskningen har presenterat enorma hinder för Binance, vilket formar en turbulent period för företaget.

Missa inte:

Efter att SEC lämnade in 13 anklagelser mot Binance den 5 juni, föll kryptobörsens aktier med mer än 5% för att nå sin lägsta nivå sedan mars. Binances kryptovaluta-token, Binance coin, sjönk 9,7 % under dagen. Enligt dataanalysföretaget Kaiko minskade Binances globala marknadsandel med nästan 8% sedan förra månaden, från 60% till 52%, på grund av SEC-skakningen. Dess amerikanska marknadsandel sjönk till 0,9 % den 26 juni från mer än 22 % i april.

”SEC-processerna utgör ett existentiellt hot mot alla kryptovalutabörser som är verksamma i USA”, säger Clara Medalie, Kaikos forskningschef. ”Om de är framgångsrika kommer detta effektivt att stänga av den stora majoriteten av handelstjänster för USA-baserade kryptoinvesterare.”

Franska myndigheter utreder också Binance för påstådd ”grov penningtvätt”. Binance har också beslutat att dra sig ur Nederländerna på grund av sin oförmåga att få en licens och har ansökt om att avsluta sin verksamhet i Storbritannien samtidigt som den avbryter sin registrering hos värdepapperstillsynsmyndigheten på Cypern.

För att hålla dig uppdaterad med toppnyheter och investeringar, registrera dig för Benzingas Nyhetsbrev för Startup Investing & Equity Crowdfunding.

TUSD Minting och marknadsföring

Binance har förblivit beslutsam och uthållig inför motgångar. Den 21 juni tillkännagav företaget sina planer på att utöka sin kampanj för handel utan avgift till att omfatta alla handelspar som involverar det amerikanska dollarstödda stablecoin trueUSD (TUSD) med start den 30 juni.

Enligt tillkännagivandet skulle handlare kunna dra fördel av nolltillverkningsavgifter för alla TUSD spot- och marginalhandelspar från och med den 30 juni, och därmed förlänga den nuvarande kampanjen bortom Bitcoin (BTC)-TUSD-paret. Dessutom bör handlare på Binance-plattformen kunna växla TUSD stablecoins utan att ådra sig ytterligare avgifter under kampanjperioden. Detta beslut följer Binances nyligen präglade TUSD till ett värde av cirka 1 miljard dollar på Tron-nätverket, enligt blockchain-data släppt av Arkham Intelligence.

Under hela kampanjperioden kommer användare att kunna dra nytta av noll producent- och mottagareavgifter på både befintliga och nya USD stablecoin spot- och marginalpar, som omfattar ett brett utbud av tokens som BUSD/USDT, TUSD/BUSD, TUSD/USDT, USDC /USDT och USDP/USDT, bland andra.

Genom denna kampanj planerar Binance att främja TUSD-handel på sin plattform, som är det femte största dollarbundna stabila myntet på marknaden utgivet av kryptoföretaget Archblock, tidigare känt som TrustToken.

Binances beslut att främja TUSD-handel härrör från tillsynsmyndigheten i delstaten New Yorks februarimandat att emittenten Paxos Trust Co. inte kan prägla Binance-märkt stablecoin BUSD. Efter detta regulatoriska tillslag började Binance flytta sitt fokus till US-dollar-bundna stabila mynt och präglade cirka 50 miljoner USD i TUSD i februari. Enligt data från Arkham håller Binances kryptoplånböcker för närvarande minst 90% av TUSD:s totala börsvärde på 3,1 miljarder dollar. Tack vare Binances aktiva myntverk har TUSD:s totala cirkulation ökat med mer än 300 % hittills i år och är för närvarande värderad till över 3,1 miljarder dollar.

Se mer på nystartade investeringar från Benzinga:Source link

About Author