• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Binances miljard-dollar misstag? Rapporten säger att Crypto Exchange blandade fonder – (SI)Världens största kryptovalutabörs Binance påstås ha brutit mot amerikanska finansiella regler genom att blanda kundmedel med företagets intäkter, på konton hos amerikansk långivare Silvergate Bank SImed summor som uppgår till miljarder dollar.

En rapport från Reuters på tisdag som citerar icke namngivna källor uppgav att ett bankregister som granskats av nyhetsbyrån visade att 20 miljoner dollar från ett företagskonto blandades med 15 miljoner dollar från ett konto som fick kundpengar den 10 februari 2021.

En talesman för Binance förnekade att ha blandat pengar i ett uttalande som delas med Reuters.
”Det förekom ingen sammanblandning någon gång eftersom det här är 100% företagsfonder”, säger Binance talesman Brad Jaffe, enligt Reuters.

Benzinga har kontaktat Binance för kommentarer till rapporten.

Den påstådda sammanblandningen av fonder hos Binance väcker oro över bristen på interna kontroller och den potentiella risken för kundtillgångar.

Läs också: Putins sanktionslista: Trumps tidigare motståndare och en topptjänsteman i Binance.US ingår

I ett samtal med Reuters betonade tre tidigare amerikanska tillsynsmyndigheter vikten av att separera kundmedel från företagets intäkter, och angav att sammanblandningen fördunklade var kundtillgångarna fanns.

John Reed Starken tidigare chef för Securities and Exchange Commission’s Office of Internet Enforcement, uttryckte åsikten att Binance-kunder inte borde ”behöver en rättsmedicinsk revisor för att hitta var deras pengar finns.”

Även om det inte finns några bevis för att Binance-klientmedel har förlorats eller tagits, är SEC ordförande Gary Gensler har kritiserat kryptobörser för att inte följa regler som kräver att klientpengar separeras från företagstillgångar.

Han uppgav att många kryptobörsers affärsmodeller involverar att blanda kundmedel.

SEC har inte vidtagit direkta verkställighetsåtgärder mot Binance.

Binance har ställts inför tidigare anklagelser, inklusive anklagelser från US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om att de tillät amerikanska kunder att handla på sin plattform trots att de offentligt hävdade att de skulle begränsa tillgången till amerikaner.

Läs nästa: Binance: ”Inga fler Aussie Dollar-insättningar” tills en alternativ leverantör hittas

Foto via Shutterstock.Source link

About Author