• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Bitcoin handlas med $3K rabatt på Binance.USBitcoin BTC/USD på söndagen stod inför en prisskillnad på Binance.USA kryptobörs, som handlas till en rabatt på nästan $3 000 jämfört med globala spotpriser.

Vad hände: Denna rabatt erbjuder en tilltalande möjlighet för handlare att förvärva Bitcoin till en betydligt lägre kurs. Det finns dock en hake.

För närvarande handlas Bitcoin för 27 536 $ mot den amerikanska dollarn på börsen, vilket motsvarar cirka 8,5 % rabatt från de globala spotpriserna på USD, som för närvarande ligger på 30 106 $.

Liknande, Ethereum ETH/USD upplever en rabatt på cirka 200 $, med ett handelspris på 1 695 $ på Binance.US. Även stablecoins gillar Tjudra (USDT) handlas under sitt avsedda värde, med ett värde på $0,915 på börsen.

Dessa rabatterade priser kan verka tilltalande för arbitragers som försöker dra nytta av prisskillnader mellan börser. Men verkligheten är att de flesta investerare inte kan dra nytta av dessa rabatter på grund av restriktioner som införts av Binance.US.

De rabatterade priserna gäller endast vid handel med kryptovalutor mot fiat USD på plattformen. Sedan den 9 juni har användare inte kunnat sätta in nya USD på sina Binance.US-konton.

Se mer: En vistelse på det flytande palatset från James Bonds ”Octopussy”

Varför det är viktigt: Som ett resultat kan investerare endast köpa rabatterade kryptovalutor med sina befintliga USD-saldon innan insättningsavstängningen implementerades.

Binance.US har enligt uppgift informerat sina kunder, genom ett e-postmeddelande som cirkulerat på Twitter, att sista dagen för USD-uttag kommer att vara den 20 juli. Detta tillkännagivande har ökat osäkerheten kring plattformen och har bidragit till de fortsatta rabatterade priserna.

Jim Chanos, en amerikansk investeringschef, ifrågasatte varför det finns så stora arbitragemöjligheter mellan stora börser som denna om kryptovalutor verkligen anses vara en nästa generations lösning på fiat-valutor.

Prisåtgärd: I skrivande stund handlades BTC för $30 213, ned 0,29%, under de senaste 24 timmarna, treudd på $1,10, enligt data från Benzinga Pro.

Läs nästa: Bitcoin, Ethereum, Dogecoin faller när blandade signaler dyker upp från den amerikanska arbetsmarknaden – analytiker varnar för ”dålig”, ”explosiv” utveckling för King Crypto

Gå med i Benzingas Future of Crypto i NYC den 14 november 2023 för att hålla dig uppdaterad om trender som AI, förordningar, SEC-åtgärder och institutionell adoption i kryptoområdet. Säkra tidigt rabatterade biljetter nu!Source link

About Author