• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Bitcoin-sändning på statlig TV: Fueling the Next Mega Bull Run?Binance vd Changpeng Zhao har uppmärksammat ett sändningssegment som diskuterar kryptovalutor, komplett med Bitcoin BTC/USD logotyp, på det statliga ägda Kinas centrala TV.

”Den här händelsen är betydelsefull”, sa han. ”Historiskt sett har sändningar som dessa varit föregångare till hausseartade marknadstrender. Detta är dock inte en förutsägelse för framtiden eller finansiell rådgivning.”

Segmentet inkluderade en glimt av vad som såg ut att vara en Bitcoin-bankomat belägen i Hong Kong, med en stor, slående blå logotyp och ett iögonfallande ”Köp Bitcoins”-alternativ.

Programmet, som sändes på tisdagen, berörde också icke-fungibla tokens (NFT) och tog en närmare titt på Hongkongs licensramverk för virtuella tillgångshandelsplattformar, trots Kinas förbud mot användning av kryptovaluta 2021.

Läs också: Kryptoattacker faller 70%: Men den nedåtgående trenden är en tillfällig dämpning, säger TRM Labs

Parallellt med utvecklingen firade Nanjing, huvudstaden i Kinas Jiangsu-provins i öst, lanseringen av China Metaverse Technology and Application Innovation Platform på måndagen.

Målet med denna plattform är att stimulera rikstäckande metaversa FoU-initiativ.

Med Nanjing University of Information Science and Technology (NUIST) i spetsen, består denna regeringsstödda enhet av grundare från ett brett spektrum av akademiska institutioner och företag som är involverade i metaversen över hela Kina.

Ambitionen med plattformen är att slå samman resurserna för utbildningsinstitutioner och företag i Kina, och därigenom intensifiera forskningsinsatser inom områden relaterade till metaversen, en term som betecknar ett virtuellt universum eller ett aggregerat virtuellt utrymme som innefattar alla virtuella världar och förstärkt verklighet och virtuell verklighet upplevelser.

Med olika kinesiska städer som tävlade om en ledande roll i landets metaversutveckling, presenterade Nanjing sin strategiska plan för metaversen i februari 2023.

Planen har för avsikt att odla en blomstrande industri, som beräknas generera årliga intäkter på över 135 miljarder yuan (19,13 miljarder USD) i slutet av 2025.

Nästa: Japan knäcker kryptopiska, implementerar strikta reseregler för att bekämpa penningtvättSource link

About Author