• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Brasiliens pengar makeover: Digital Real Att överglänsa Bitcoin? – Microsoft (NASDAQ:MSFT), Banco Santander (NYSE:SAN)I ett ambitiöst språng mot digital ekonomi, Brasiliens centralbank satte igång planer för att testa sin plattform för centralbanks digitala valuta (CBDC), känd som digital verklig.

För att säkerställa en robust testfas har en mångfald av lokala och internationella enheter valts ut som deltagare, efter en konkurrenskraftig anbudsprocess som involverar mer än 100 institutioner.

Listan med 14 deltagare, några representerande grupper av företag, presenterades den 24 maj.

Det innehåller stora namn som t.ex Microsoft Corp MSFTden Brasilien-baserade Banco Interdigital teknikföretag 7COMmgigantiska finansiella tjänster Visa Inc Vmultinationella Banco Santander SA SAN och brasilianska finansinstitut Itaú Unibanco, BTG Pactual och Banco Bradesco.

När Brasilien testar digital reals sekretessfunktioner och programmerbarhet kommer det primära användningsfallet under granskning att vara ett leverans- kontra betalningsprotokoll för federala offentliga värdepapper.

Detta pilotprogram, som officiellt inleddes 2022, föreslår en digital valuta kopplad till Brasiliens fiat-valuta, real. Den digitala verkligheten skulle ha ett kontrollerat utbud som expanderar över tiden.

Läs också: EU-tillsynsmyndigheter uppmanar värdepappersföretag att vara transparenta om risker för kryptoinvesteringar

Brasiliens betydelse inom det globala kryptoekosystemet fortsätter att växa.

Landet, med sin massiva befolkning på 214 miljoner, har blivit ett framträdande mål för stora kryptoföretag.

Tidigare i år introducerade Binance och Mastercard ett förbetalt kryptokort och Coinbase utökade sina tjänster genom att samarbeta med lokala betalningsleverantörer.

Nyligen godkände centralbanken en licens för Latam GatewayBinances betalningsleverantör i Brasilien, vilket ökar sin operativa förmåga i landet.

Eugen Kuzinchef för marknadsföring och PR på ekosystemet för kryptobetalningar Betalda mynt, pratade med Benzinga. Han sa att på grund av det växande CBDC-sentimentet finns det mer än 110 länder som aktivt utvecklar sina egna CBDC, vilket hjälper länder att följa utvecklingen i betalningsekosystemet. Och även om det finns risker med låg adoption, kan fördelarna uppväga riskerna.

”Många nationer har dock ett avancerat fintech-ekosystem som en CBDC inte nödvändigtvis kommer att vara en lösning för om den introduceras. Även om CBDC i allmän mening är väsentligt måste centralbankerna förstå att införandet av denna nya tillgångsklass inte är en snabb process. , och för att uppmuntra den breda adoptionen måste rätt lagstiftning införas”, sa Kuzin.

Läs nästa: Formel 1-tävlingar in i NFT-världen: Platinium Group lanserar NFT-racepass

Foto: ShutterstockSource link

About Author