• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Bybit etablerar butik på Cypern inför MiCA-implementering


Sammanfattning:

  • Bybit kommer att erbjuda kryptoutbyte och digitala tillgångsförvaringstjänster till användare på Cypern efter att ha fått en licens i landet.
  • Handelsplatsen etablerar sig på Cypern inför implementeringen av MiCA, det första kryptoregleringssystemet i en större jurisdiktion.
  • Bybit kommer in på Cypern när Binance lämnar landet mitt i globala regulatoriska problem och osäkerhet i USA efter successiva tillslag från SEC.

Bybit, en av världens största centraliserade börser, har fått en kryptolicens för att erbjuda sina tjänster på Cypern. Flytten kommer före EU:s Markets in Crypto-Assets (MiCA) som träder i kraft i mitten av 2024.

Tillsynsmyndigheter i landet har godkänt Bybit att ”erbjuda en komplett svit av tjänster”, enligt ett uttalande från handelsplatsen. Bybits VD och medgrundare Ben Zhou påpekade att licensen signalerar en blandning av global expansion och efterlevnad av ”robusta regelverk.

Vi stöder helhjärtat det reglerande målet att bygga en kryptovalutaindustri som är både kompatibel, säker och transparent, vilket i slutändan gynnar alla dem som söker ekonomisk frihet.”

Bybit lämnade den kanadensiska marknaden i maj på grund av ett regelskifte i landet. Kanadensiska användare kommer att förlora tillgången till Bybits handelsplattform i juli/augusti i år.

Binane bugar sig ut från Cypern, Bybit rullar in

Bybits inträde i landet följer utgången av kryptos största centraliserade börs – Binance. Binance avregistrerade sin lokala arm inför MiCA:s implementering som väntas nästa år. Den ledande kryptobörsen drog också tillbaka sin kryptolicensansökan i Österrike enligt rapporter idag.

Önationen, som en handfull jurisdiktioner runt om i världen, har noterat planer på att utveckla sin lokala kryptoindustri till ett globalt nav för digital tillgångsinnovation. I juni 2022 försökte politikerna i landet att anta ett lagförslag om digitala tillgångar för att förtydliga standarder för branschen. I slutändan tappade räkningen fart och kasserades 2023.Source link

About Author