• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Cynthia Lummis kritiserar SEC om säkerhet vs råvaruklassificering: ”Det gick inte att tillhandahålla adekvat juridisk vägledning”I kölvattnet av de åtgärder som nyligen vidtagits av säkerhet och utbytesprovision (SEC) på stora kryptovalutabörser Binance och Myntbassenator Cynthia Lummis (R-Wyo.) har tagit ett svep på SEC och hävdat att det har misslyckats med institutioner i kryptovalutaområdet.

Vad hände: Lummis sa på tisdagen på Twitter att SEC inte har gett utbyten av digitala tillgångar en tydlig väg att registrera sig hos dem.

”Ännu värre har misslyckats med att tillhandahålla adekvat juridisk vägledning om vad som skiljer ett värdepapper från en vara,” sa hon.

Senatorn fortsatte med att säga att användning av reglering genom verkställighet har misslyckats med att skydda konsumenterna och att det måste finnas en mer robust rättslig ram för utbyten så att de kan följa.

För detta ändamål har Lummis drivit på för antagandet av Lummis-Gillibrand Responsible Financial Innovation Act, och kallat det ett sätt att skapa ett funktionellt ramverk som skulle föra företag i branschen ut ur skuggorna och tillbaka på land.

Se mer: En vistelse på det flytande palatset från James Bonds ”Octopussy”

Varför det är viktigt: Tidigare i april sa Lummis att anledningen till att ”många unga amerikaner är intresserade av Bitcoin BTC/USD” beror på att det är ”sunda pengar.”

Lummis hade sagt att den federala regeringens utgiftsvanor med blancocheck, urholkningen av guldstandarden och utvecklingen av internet är viktiga bidragande faktorer som ledde till Bitcoins ökade popularitet.

Prisåtgärd: I skrivande stund handlades BTC för 26 911 $, upp 4,12%, under de senaste 24 timmarna, enligt Benzinga Pro.

Läs nästa: Bitcoin återtar $27 000, Ethereum, Dogecoin skjuter i höjden trots SEC-processer mot Binance, Coinbase: Analytiker förutser 42 000 $ flytt för Apex CryptoSource link

About Author