• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

DCG packar upp den institutionella handelsplattformen TradeBlock


Sammanfattning:

  • TradeBlock kommer att stänga sin institutionella handelsplattform den 31 maj, enligt ett DCG-meddelande.
  • Bloomberg rapporterade att moderbolaget Digital Currency Group (DCG) kom fram till beslutet mitt i den fientliga kryptoreglerande atmosfären i USA
  • Företaget upplever också kontantproblem och missade en skuldåterbetalning på $630 till kryptobörsen Gemini.
  • DCG:s dotterbolag Genesis förklarade sig i konkurs efter frysta uttag och exponering för kollapsade kryptoenheter.

Digital Currency Group (DCG) kommer att stänga ridån på sin institutionella handelsplattform TradeBlocks på grund av finansiella hinder och spänningar som kännetecknar det amerikanska kryptoreglerande landskapet.

På grund av tillståndet i den bredare ekonomin och långvarig kryptovinter, tillsammans med den utmanande regulatoriska miljön för digitala tillgångar i USA, fattade vi beslutet att avveckla den institutionella handelsplattformssidan av verksamheten.

– En talesperson för DCG till Bloomberg.

TradeBlock-kunder kommer att ha tillgång till plattformen fram till den 31 maj då den institutionella handelstjänsten officiellt stängs ner. Det är ännu inte klart hur klientuttag, saldon och tillgångar kommer att hanteras.

DCG:s flytande företagsportfölj

TradeBlock förvärvades av kryptonyhetsbyrån CoinDesk – ett annat Digital Curren Group-ägt företag – i januari 2021 för en ej avslöjad avgift. CoinDesk ändrade namn på startupens institutionella marknadsindexinfrastruktur och ändrade namn på erbjudandet till CoinDesk Index. TradeBlocks andra erbjudanden lämnades att fungera som en fristående verksamhet.

Barry Silbers Digital Currency Group har upplevt osäkra tider sedan förvärvet. CoinDesk engagerade investerare i januari för ett potentiellt övertagande då moderbolaget hamnade i ekonomiska svårigheter. Konglomeratet stängde sin förmögenhetsförvaltningsavdelning HQ samma månad.

Förra året minskade koncernen sin personalstyrka med cirka 500 anställda och redovisade 1 miljard dollar i förluster tack vare kryptosmälta efter krascher som FTX och Three Arrows Capital.

DCG missade nyligen en återbetalning på 630 miljoner dollar till kryptobörsen Gemini. Börsen sa att DCG är skyldig det enorma beloppet till sina Earn-användare. Gemini skulle kunna undersöka ett toleransalternativ som kan tillåta Digital Currency Group och dess konkursartade Genesis-arm att återuppta betalningar vid ett senare tillfälle, men det beror på koncernens inställning till ett avtal, sa det Winklevi-grundade företaget.Source link

About Author