• fre. sep 22nd, 2023

Do Kwon kan dömas till 40 års fängelse i Sydkorea


  • Do Kwon kan komma att dömas till över 40 års fängelse i Sydkorea.
  • En senior sydkoreansk åklagare Dan Sunghan uppgav att Terra-grundaren kan tillbringa större delen av sitt liv bakom galler.
  • Åklagaren tror att Kwon kan behöva dömas till ett separat fängelsestraff i USA efter att ha fullbordat sitt straff i Sydkorea.
  • Sunghan förväntar sig att Kwons utlämning från Montenegro kommer att ta upp till nio månader.

Do Kwon, grundare av det nedlagda Terraform Labs, kan dömas till ett 40-årigt fängelsestraff i Sydkorea. Dan Sunghan, en senior åklagare i Sydkorea, tror att den vanärade kryptopersonligheten kommer att tillbringa större delen av sitt liv bakom galler. Den sydkoreanske advokaten delade med sig av sin syn på Kwons pågående juridiska problem och avslöjade att den 31-årige Terra-grundaren kan behöva avtjäna ett separat fängelsestraff i USA om han döms för anklagelserna som lämnats in av US Securities and Exchange Commission.

Gör Kwons utlämning från Montenegro kan ta upp till nio månader

Enligt en rapport från Bloomberg tror Dan Sunghan att det är möjligt för Do Kwon att ställas inför rätta och dömas i två olika jurisdiktioner på olika anklagelser. Ett sådant scenario skulle innebära att Terraform Labs grundare åtalas för bedrägeri i Sydkorea, följt av hans utlämning till USA för att ställas inför rätta. Efter att ha fullbordat sitt straff i Sydkorea skulle Kwon skickas till USA för att avtjäna resten av sin fängelsestraff.

Detta är det största fallet med finansiella bedrägerier eller finansiella värdepappersbedrägerier som någonsin har hänt i Sydkorea.”

Dan Sunghan, senior sydkoreansk åklagare

Dan Sunghan fungerar som direktör för utredningsbyrån för ekonomisk brottslighet vid åklagarmyndigheten i Seouls södra distrikt. Som huvudåklagare för undersökningen av Do Kwon och Terraforms aktiviteter förväntar Sunghan att den skamfilade grundaren kommer att få ett rekordstort inhemskt straff för ett ekonomiskt bedrägerifall som överstiger fyra decennier. Åklagaren anser att Kwon bör utlämnas från Montenegro till Sydkorea först, men han noterade att själva processen kan ta upp till nio månader.Source link

About Author