• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Ex-SEC officiella frågor Allvarlig varning om kryptoplattformar mitt i eskalerande regulatoriskt tryck: ”Kom ur kryptoplattformar nu” – Coinbase Glb (NASDAQ:COIN)John Reed Starken före detta tjänsteman vid säkerhet och utbytesprovision (SEK)säger att kryptoutbyten är under amerikansk laglig belägring och att ”det här bara har börjat.”

I en lång tweeta på torsdagen sa Stark att digitala tillgångsinvesterare borde ”komma ur kryptoplattformar nu.”

Stark, som grundade SEC:s Office of Internet Enforcement och tillbringade 11 år som dess chef, sa att regulatorns senaste kryptotillämpningsåtgärder har varit perfekta.

”Med traditionella SEC-registrerade finansiella företag har SEC obegränsad och omedelbar insyn i alla aspekter av verksamheten. Med kryptohandelsplattformar saknar SEC all tillsyn och åtkomst – och har knappa möjligheter att upptäcka, undersöka och avskräcka bedrägligt beteende,” Stark förklaras i tweeten.

Stark sa att han tror att det finns en ”avgrund” av nödvändiga investerarskydd vid kryptobörser, vilket resulterar i en brist på krav gällande registerföring, cybersäkerhet, uppförandekoder, kundklagomål och orderflödestransaktioner.

Läs också: Aaves GHO Stablecoin lanseras på Ethereum Mainnet med viktiga funktioner

”Oavsett vad karnevalsbarkarna lovar, är det axiomatiskt att kryptohandelsplattformar är högrisk, farliga och i sig osäkra,” tillade han.

På måndagen inledde SEC rättsliga förfaranden mot Binance och dess VD Changpeng ”CZ” Zhaomed påstående om flera överträdelser av amerikanska värdepappersregler.

Binance utfärdade senare ett uttalande som sa att SEC:s agerande var ett försök att skynda på att kräva jurisdiktion från andra tillsynsmyndigheter och att den saknade all oro för investerare.

Coinbase Global, Inc. MYNT mötte också på samma sätt SEC:s vrede. Byrån stämde företaget i en federal domstol i New York för att ha påstått olagligt möjliggjort köp och försäljning av värdepapper i kryptotillgångar sedan 2019. SEC hävdar att företaget har sammanflätat rollerna för en börs, mäklare och clearingbyrå ​​utan korrekt SEC-registrering, leder till transaktioner uppgående till miljarder dollar.

Läs nästa: Nedräkningen börjar: SEC har bara 7 dagar att förklara Coinbase-beslutsfördröjningen

Foto: Shutterstock

Source link

About Author