• sön. maj 26th, 2024

Populäraste etiketterna

FTX Bankruptcy Team ögonar $71 miljoner återvinning från SBF:s Sham Science Fund


  • FTX-administratörer angav att medlen användes för Sam Bankman-Frieds ”personliga förhöjning” snarare än faktiska vetenskapliga framsteg och innovation.
  • Bankman-Frieds NGO Latona fick över 71 miljoner dollar från kryptobörsen och systerföretaget Alameda Research mellan februari och oktober 2022.
  • Det konkurserade kryptoföretaget hade återvunnit 5 miljarder dollar i kunders kontanter och kryptovalutor i januari 2023, sa advokater för börsen.

Konkurs vd John Ray och FTX:s konkursteam ansökte om att få tillbaka miljonbelopp i kundmedel som omdirigerades till Sam Bankman-Fried’s Latona, en Bahamas-baserad ideell organisation fokuserad på att stödja vetenskaplig innovation.

Kryptobörsen och systerföretaget Alameda Research överförde 71,5 miljoner dollar till FTX Foundation och SBF:s NGO Latona som sedan investerade pengarna i life science-företag som Lumen Bioscience, Genetic Networks och GreenLight Biosciences.

Advokater för den konkurserade kryptobörsen hävdade att Latona var en sken-NGO som utropades för att tjäna altruistiska syften när företaget i verkligheten använde blandade medel från Alameda- och FTX-konton för ”Bankman-Frieds personliga förhärligande”.

Samtidigt som han utgav sig för att göra dessa investeringar i altruistiska syften, fortsatte Bankman-Fried faktiskt dessa transaktioner eftersom han trodde att det skulle generera goodwill och samla politiskt kapital och inflytande åt honom själv.

FTX Fund Recovery

Administratörer för den konkurserade kryptobörsen fortsätter att jaga förskingrade medel från SBF:s ledning för FTX och Alameda Research. Advokater sa att konkurschefen John Ray och hans team hade återvunnit 5 miljarder dollar i kundkrypto och medel tillbaka i januari.

I juni ansökte FTX-advokater om att återkräva ytterligare 700 miljoner dollar som överfördes till investeringsbutiken K5 Global 2022. Rättegången hävdade att Bankman-Fried överförde miljoner till K5 Globals medgrundare Michael Kives och Bryan Baum efter att ha deltagit i en fest med högprofilerade deltagare. som ex-presidentkandidaten Hillary Clinton.

Enheter som New York Metropolitan Museum planerar också att återbetala pengar som donerats av Bankman-Frieds företag i ett försök att hejda rättslig clawback och dålig press.Source link

About Author