• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

FTX-domaren säger att kundernas identitet kommer att förbli okänd


  • Domaren som övervakar FTX:s konkursfall har beslutat att identiteten på borgenärerna ska förbli hemlig.
  • Konkursboet övertalade domaren att inte avslöja borgenärernas identitet av säkerhetsskäl.
  • Företaget som ansvarar för att sälja börsens tillgångar sa till domstolen att avslöjande av identiteter skulle skada försäljningsprocessen.

Domaren som övervakar FTX:s konkursförfarande har beslutat att identiteten på den nedlagda kryptobörsens kunder kommer att förbli okänd. Domen tog upp de upprepade kraven från ledande mediehus, inklusive Bloomberg och Financial Times att få ut namnen på börsens kunder till allmänheten, och hävdade att de hade ett berättigat och övertygande intresse av att veta namnen på de som drabbades av börsens kollaps. .

Att avslöja FTX-kunders namn kan skada försäljningsprocessen för tillgångar

Enligt en rapport från Reuters har den amerikanske konkursdomaren John Dorsey beviljat FTX:s begäran om att permanent ta bort namnen på enskilda kunder från sina konkursansökningar. Under utfrågningen hävdade advokater som representerade börsen att publicering av kunders namn skulle äventyra dem genom att utsätta dem för potentiella identitetsstölder, bland annat. Den senaste domen kom sex månader efter att konkursdomaren först tillät FTX att hålla namnen på sina 9 miljoner kunder dolda.

”Det är kunderna som är den viktigaste frågan i det här fallet. Vi vill se till att de är skyddade och att de inte faller offer för några typer av bedrägerier.”

USA:s konkursdomare John Dorsey

Domare Dorsey tillät också FTX att tillfälligt dölja namnen på företag och institutionella investerare. Börsen skulle dock behöva göra en ny begäran efter 90 dagar för att hålla dessa namn hemliga. Perella Weinberg Partners, investeringsbanken som anlitats för att sälja den konkurserade kryptobörsens återstående tillgångar, sa till domaren att avslöjande av kunders namn skulle skada försäljningsprocessen. ”Min övertygelse är att avslöjande av namnen, oavsett vem som avslöjat dem, skulle försämra värdet”, säger Kevin Cofsky, en partner på Perella Weinberg.Source link

About Author