• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

FTX stämmer värdepappersföretaget för att återkräva 700 miljoner dollar som betalats ut av SBF


  • FTX har stämt K5 Global för att få tillbaka de 700 miljoner dollar som investerats i den av tidigare vd Sam Bankman-Fried.
  • Bankman-Fried överförde enorma summor pengar från sitt handelsföretag till K5 och andra relaterade företag 2022.
  • Investeringen har enligt uppgift gjort det möjligt för den vanärade FTX-grundaren att få tillgång till politiker och kändisar i USA.
  • Den konkursdrabbade kryptobörsen har anklagat Bankman-Fried för att investera miljarder utan ordentlig due diligence.

Den Bahamas-baserade bankrutta kryptobörsen FTX har stämt Kalifornien-baserade investeringsföretaget K5 Global, grundat av en tidigare rådgivare till den amerikanska topppolitikern Hillary Clinton. Kryptobörsen är ute efter att få tillbaka hela $700 miljoner från K5. Beloppet överfördes till värdepappersföretaget av kryptobörsens vanärade grundare Sam Bankman-Fried förra året.

FTX:s Bankman-Fried investerade i K5 för att få tillgång till politiker och kändisar

Enligt en rapport från Reuters stämde FTX K5 Global och dess medgrundare Michael Kives som tidigare arbetat för USA:s tidigare utrikesminister Hillary Clinton. Den konkurserade kryptobörsens senaste drag var en del av ett försök att återvinna de 700 miljoner dollar som överfördes av Bankman-Fried till K5 Global och dess medarbetare 2022 som en del av en investering. Medlen för denna investering har enligt uppgift förskingrats från kryptobörsen.

Enligt stämningsansökan i Delawares konkursdomstol avslöjade interna anteckningar från Bankman-Fried att han var fängslad av vad Kives och hans värdepappersbolag hade att erbjuda. Den vanärade grundaren beskrev det som ”något av en one-stop shop för relationer” som han ansåg borde användas av hans kryptofirma. Veckorna efter dessa interna anteckningar sägs den före detta kryptomiljardären underteckna en term för att investera miljarder dollar i K5.

K5 hade – liksom många andra – intrycket av att SBF var helt legitimt och att de ingick en rättvis, långsiktig och ömsesidigt fördelaktig affärsrelation. Vår övertygelse är att rättegången saknar grund.”

K5 Global taleskvinna

Sam Bankman-Frieds term sheet inkluderade också en betalning på 125 miljoner dollar för Michael Kives och K5 medgrundare Bryan Baum. Den senaste rättegången anklagade också Bankman-Fried för att ha misslyckats med att genomföra tillräcklig due diligence innan han utökade enorma summor pengar till K5 och tillhörande satsningar. Han ska ha gjort investeringarna för att säkra tillgången till högprofilerade personligheter, inklusive politiker och kändisar.Source link

About Author