• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Handlare vänder sig till stablecoins när regleringstrycket i USA ökar


En våg av regulatoriskt tryck som skvalpar genom den amerikanska kryptomarknaden har drivit handlare bort från Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) och mot den skenbara säkerheten för stablecoins.

Denna förändring är i linje med uppkomsten av en spirande politisk rörelse i USA som syftar till att införa stränga kontroller på krypto- och gruvsektorerna. Förespråkare av den nya förordningen hävdar att kryptovalutors störande karaktär kräver ett hårdare regleringsgrepp för att säkerställa stabilitet och säkerhet i det finansiella ekosystemet.

Å andra sidan uttrycker kritiker oro över att hårdhänt reglering kan strypa innovation och driva industrin offshore. Denna polariserande debatt har skapat en atmosfär av osäkerhet som omformar handelsbeteenden.

Dessa regulatoriska påtryckningar verkar knuffa handlare mot stabiliteten hos stablecoins. Detta observeras tydligt i beteendet hos Tethers USDT, vars utbud nådde en rekordnivå på 83,2 miljarder dollar den 3 juni. Omkring 17 miljarder dollar av denna siffra har lagts till Tethers marknadsvärde bara under 2023.

Diagram som visar Tethers börsvärde från januari 2021 till juni 2023 (Källa: Glassnode)

Men trots Tethers växande börsvärde upplever dess handelsvolym en nedåtgående trend. Data från Kaiko visade att på både CEX och DEX var den dagliga USDT-volymen i genomsnitt cirka 7 miljarder USD i maj, och nådde flera års lägsta nivå. Denna till synes motsägelse indikerar att medan det totala utbudet ökar, minskar den aktiva handeln med tillgången.

usdt tjudra handelsvolym
Graf som visar Tethers handelsvolym på centraliserade och decentraliserade börser från maj 2020 till maj 2023 (Källa: Kaiko)

Omvänt bevittnade andra betydande aktörer på stablecoin-marknaden, USDC och BUSD, att deras utbud sjönk till fleråriga låga nivåer.

stablecoins samlade leveranser
Diagram som visar det samlade utbudet av stablecoins från juni 2020 till juni 2023 (Källa: Glassnode)

Att analysera börsinflöden avslöjar en spännande trend. Sedan april har efterfrågan på stablecoins på börser försvagats, med BTC- och ETH-inflöden som kompenserar för detta. Trots det ihållande inflödet har de två kryptovalutorna huvudsakligen handlats i sidled eller upplevt negativa priseffekter, vilket indikerar att de flesta inflöden sannolikt är säljsidan.

stora tillgångar säljer sidoinflöden
Graf som visar inflöden på köpsidan och säljsidan för Bitcoin och Ethereum 2023 (Källa: Glassnode)

Stablecoins, som inte är räntebärande och befriade från kapitalvinstskatter, erbjuder en viss lockelse för handlare. Deras natur genererar inte de beskattningsbara händelserna som är integrerade i handel med BTC eller ETH, vilket är särskilt attraktivt för amerikanska handlare som börjar känna pressen av ökad regelkontroll och potentiella verkställighetsåtgärder.

Inlägget Handlare vänder sig till stablecoins när regleringstrycket i USA ökar dök upp först på CryptoSlate.

Source link

About Author