• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Hongkong revisor lurad av $128 000 i Tether, polis efter kryptosyndikat


  • Polisen i Hongkong söker efter en kryptosvindlareoperation efter att ett konto lurats på 1 miljon HKD
  • Det 29-åriga offret lurades till att acceptera falska sedlar i utbyte mot $127 750 i Tethers stablecoin USDT.
  • Källor säger att den sura affären gick ner i en butik på Chatham Road South i Tsim Sha Tsui.

Polisen i Hongkong utreder ett brottssyndikat efter att en lokal revisor blev flyktad på 1 miljon HKD i Tether under ett OTC-utbyte i Tsim Sha Tsui.

Enligt lokala medier lockades revisorn till butiken efter att ha interagerat med en Instagram-annons med höga växelkurser. Inlägget innehöll kontaktinformation som offret använde för att komma till en källarbutik i Chevalier House på Chatham Road South, Tsim Sha Tsui.

Källor säger att revisorn hoppades kunna byta ut sina $127 750 i Tethers stablecoin USDT till 1 miljon HK$ i en OTC-handel. Bedragaren som utgav sig för att vara en butiksanställd erbjöd ”ett paket med 1 000 HKD-sedlar på disken för betalning av transaktionen”, sa en person som är bekant med saken.

Hongkong-revisorn, omedveten om bedragarens planer, överförde 128 040 dollar i Tether till en e-plånbok på deras begäran. Med sitt byte i handen bad bedragaren om ursäkt och försvann från butiken ögonblick senare.

Revisorn insåg att de hade blivit lurade och kontaktade den lokala polisen på söndagskvällen vid 22-tiden. Myndigheterna ska undersöka om butiken var specifikt inrättad för att stjäla revisorns digitala valuta och hur djupt syndikatets verksamhet sträcker sig.

Hongkongs kryptogator

Söndagens incident är en del av en rad kryptobedrägerier som belägrar Hongkongs växande digitala valutaekosystem. Förra månaden förlorade en annan revisor $3,4 miljoner (HK$27 miljoner) på ett kryptoinvesteringssystem. En pensionär förlorade nästan 1 miljon dollar av sina personliga besparingar på ett investeringsbedrägeri i april. Det är oklart om fall är orelaterade eller begås av samma organisation.

Hongkong godkände nyligen licenslagar och regler för kryptooperatörer i syfte att standardisera den lokala industrin och attrahera företag mitt i den osäkra regulatoriska atmosfären som kretsar kring den amerikanska marknaden för digitala tillgångar.

Hongkongs största bank HSBC tillåter också lokala kunder att direkt investera i Bitcoin och Ether via ETF noterad på Hong Kong-börsen.Source link

About Author