• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Kryptohandlare kämpar efter arbitrage när Tethers USDT avviker från dollarn


Tethers USDT avvek från sin dollarpeg under de tidiga timmarna den 15 juni och föll till $0,9979 i skrivande stund, enligt CryptoSlate’s data.

Vissa handlare utnyttjade denna möjlighet och tjänade på att shorta USDT och sätta upp arbitrageaffärer.

Prisavvikelsen tillskrevs ovanlig DeFi-likviditetspool aktivitet, särskilt på Uniswap och Curve – med aggressiv USDT-försäljning som gör att poolerna blir obalanserade.

DeFi pool obalans

Analys av kurvor 3 poolden största likviditetspoolen på DeFi-protokollet, visade en kraftig USDT-obalans, som stod för 73,2 % av reserven, medan USDC och DAI utgjorde saldot på 26,79 % vid presstillfället.

Källa: Curve 3Pool

Blockchain analytiska företaget Delphi Digital uppgav att Curve 3pools USDT-koncentration är den högsta den har varit sedan november 2022.

Tether för att hedra inlösen

Trots dessa farhågor försäkrade Tethers CTO Paolo Ardoino användarna att emittenten var ”redo som alltid” att hedra inlösen. han sa:

”Marknaderna är pirriga i dessa dagar, så det är lätt för angripare att dra nytta av denna allmänna känsla. Men på Tether är vi redo som alltid. Låt dem komma.”

Medan dess stora rivaler har kämpat, hade Tethers börsvärde ökat 2023, och lagt till mer än 16 miljarder dollar för att nå en ny all-time high.

Stablecoin-utgivaren utökade också nyligen sin verksamhet till Bitcoin-gruvdrift och avslöjade avsikter att investera sina vinster i BTC.

Den nuvarande osäkerheten kring USDT har dock lett till ett nettoutflöde på över 200 miljoner dollar från dess börsvärde under de tidiga handelstimmar, enligt CryptoSlate’s data.

Kryptohandlare ser till vinst

Med tanke på osäkerheten tar handlare opportunistiska vad mot USDT. Blockchain dataanalysplattform Spot on Chain rapporterad den där CZSamSun tog en kort position genom att låna 31,5 miljoner USDT från AaveV2 och bytte mot 31,8 miljoner USDC till $0,9978.

On-chain analytiker Lookonchain bekräftas detta och tillade att CZSamSun också gjorde andra transaktioner som involverade lån av USDT och insättning av USDC.

Likaså en annan handlare lånad 50 miljoner USDC från Aave efter att USDT dekopplade och började köpa USDT.

0xScope Pekat ut som en annan valhandlare hade deponerat USDC in i Aave V2 och V3 att låna USDT. han förklarade att vinsten kom genom att skilje de olika räntorna mellan Aave V2 och V3 protokoll.

Inlägget Crypto-handlare kämpar för arbitrage när Tethers USDT avviker från dollarn dök upp först på CryptoSlate.

Source link

About Author