• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Kryptooperatörer i Sydafrika måste registrera sig senast den 30 november, säger FSCA


Sammanfattning:

  • Kryptobörsoperatörer i Sydafrika har fram till den 30 november i år på sig att ansöka om en licens.
  • Detta är en del av en plan från landets Financial Sector Conduct Authority utformad för att standardisera den lokala industrin och minska riskerna med kryptotillgångar.
  • FSCA har redan mottagit 20 ansökningar sedan policyn tillkännagavs och lovade verkställighetsåtgärder mot operatörer utan licens efter deadline i november.

Sydafrikas främsta övervakningshund inför ett licenssystem som kräver att kryptooperatörer och digitala tillgångsutbyten ansöker om en licens före november eller riskerar att vidta åtgärder.

Faktum är att landets Financial Sector Conduct Authority (FSCA) satte en deadline till den 30 november för kryptobörser att skicka in ansökningar. 20 kryptooperatörer har registrerat sig för en kryptolicens hos FSCA, per rapporter.

Afrikas första licenssystem för kryptooperatörer

Den här nya policyn är tillsynsmyndighetens svar på tidigare bluffincidenter som 2021 års Africrypt Bitcoin-rån och risker kopplade till kryptotillgångar.

Bröderna Cajee är efterlysta i Sydafrika efter att ha försvunnit med 70 000 Bitcoin från kryptobörsen Africrypt. En annan lokal kryptostartup, Mirror Trading Internation, och dess VD Cornelius Johannes Steynberg fick böter på 3,4 miljarder dollar från US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) i regulatorns ”största fall av bedrägeriprogram som involverade bitcoin”.

Det finns potentiellt allvarlig skada för finansiella kunder när de använder kryptoprodukter, och därför är det vettigt för oss att införa regelverket. Tiden får utvisa effektiviteten av våra åtgärder och vi kommer att fortsätta arbeta tillsammans med branschen för att förfina och göra förändringar där och om det behövs.

FSCA:s policy är Afrikas första regelverk för licensiering av kryptooperatörer och börser, vilket ytterligare lyfter fram Sydafrikas position som ett ledande område i kontinentens ekosystem för virtuella valuta.

I andra regioner som Europa och Mellanöstern inför politiska beslutsfattare lagar som EU:s MiCA och Dubais VARA-handbok för DASP-registrering när fler kryptoföretag tittar utanför USA mitt i ett tillslag från tillsynsmyndigheter som SEC.Source link

About Author