• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Memecoin Army extraherar Coinbase-ursäkt efter misslyckat Pepe-nyhetsbrev


Sammanfattning:

  • DeleteCoinbase trendade globalt på Twitter efter intensiva motreaktioner från Memecoin Pepe-innehavare.
  • Pepe-tjurar som hotade att stänga sina Coinbase-konton truppade ut i tusental på sociala medier.
  • Reaktionerna laddades ut efter att företagets nyhetsbrev kallade Pepe för en ”hatsymbol” som försvaras av högerextrema grupper, med hänvisning till en del av Anti-Defamation Leagues åsikt om Pepe The Frog.
  • Spekulativa handlare fortsätter att sola sig i memecoin-mani.

Myntbas bad om ursäkt till Pepe memecoin-communityt efter rytande sociala medier-reaktioner efter att ett företagsnyhetsbrev målat ut groda-tema-memet som en ”hatsymbol”.

E-postmeddelandet till användarna citerade en Anti-Defamation Leagues publikation om Pepe the Frog och internetsymboler som sprids av högerextrema grupper.

De [PEPE] token är baserad på Pepe the Frog meme, som först dök upp på internet för nästan 20 år sedan som en seriefigur. Med tiden har den blivit adjungerad som en hatsymbol av alt-högergrupper, enligt Anti-Defamation League.”

– Från Coinbases nyhetsbrev

Tusentals Pepe-tjurar översvämmade krypto Twitter med #DeleteCoinbase-inlägg efter att nyhetsbrevet släpptes. Coinbase-aktien COIN blödde när förolämpade Pepe-anhängare hotade att ta ut sina tillgångar och stänga sina konton på kryptobörsen. Vissa användare sa också att de skulle byta till Gemini som stöder PEPE-handel.

En användare lyfte fram en annan del av samma ADL-inlägg som motsäger plattformens presentation av Pepe meme-kultur.

”Vi körde ihop och vi är ledsna” – Coinbase chefsåklagare

Chief Legal Officer Paul Grewal twittrade till Pepe-communityt på företagets vägnar. ”Detta gav inte hela bilden av memets historia och vi ber om ursäkt till samhället”, sa Grewal om företagets nyhetsbrev.

Kryptobörsen har varit föremål för liknande motreaktioner vid åtminstone två andra tillfällen.

För meme-coiners är ursäkten ytterligare ett snäpp på bältet efter en blixtande memecoin-mani som har ökat gasavgifterna på Bitcoin och Ethereum.

Source link

About Author