• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

SEC kan överklaga Ripple-domen efter att Do Kwon citerar det i rörelse för att avvisa


  • USA:s SEC har signalerat att de kommer att överklaga det nyliga beslutet i rättegången mot Ripple.
  • Värdepappersregulatorns senaste kommentarer var en del av en stämningsansökan mot Do Kwon och Terraform Labs.
  • Do Kwon citerade nyligen Ripple-domen för att stödja hans motion att avfärda SEC:s stämningsansökan mot honom.

US Securities and Exchange Commission (SEC) har signalerat att det kan komma att överklaga det landmärkesbeslutet i sin stämningsansökan mot Ripple, som gav kryptoföretaget en stor seger och skapade ett prejudikat kring kryptovalutors säkerhetsstatus. Värdepappersregulatorns avsikt att överklaga framkom i sin senaste ansökan i en separat stämningsansökan mot Do Kwon och hans nedlagda Terraform Labs.

SEC: Ripple Ruling lägger till grundlösa krav till Howey-testet

Den sammanfattande domen från den federala domaren Analisa Torres förra veckan identifierade XRP:s institutionella försäljning som värdepapperserbjudanden. Domaren ansåg dock att detaljhandel eller programmatisk försäljning av XRP inte utgjorde ett investeringskontrakt. Denna dom citerades av advokater som företräder Terraform Labs vanärade grundare Do Kwon i motionen om att avvisa SEC:s stämningsansökan mot honom och hans företag.

Enligt en rapport från Bloomberg uppmanade SEC domaren som övervakade dess rättegång mot Kwon och Terraform Labs att inte betrakta Ripple-domen som ett juridiskt prejudikat. Värdepapperstillsynsmyndigheten hävdade att domare Torres inställning till XRP:s programmatiska försäljning skapade ”en artificiell skillnad mellan förväntningarna hos sofistikerade institutionella och privata investerare. Tillsynsmyndigheten tillade att Ripple-domen lade till ”grundlösa krav” till det decennier gamla Howey-testet, som används för att avgöra om en tillgång kvalificerar sig som ett värdepapper.

Institutionella köpare i det här fallet, till exempel handelsföretag som köpte Svarandes kryptotillgångar utan restriktioner för återförsäljning, köpte eftersom de såg tillgångarna som en investeringsmöjlighet i Terraforms ansträngningar.”

SEC:s inlämnande av stämningsansökan mot Do Kwon

SEC bad domaren som hörde Do Kwons fall att avvisa komponenterna i Ripple-domen om XRP:s icke-säkerhetsstatus för detaljhandel och tillade att man övervägde att överklaga det kontroversiella beslutet av domare Torres. Intressant nog uppmuntrade värdepappersregulatorn Terraform-domaren att överväga domare Torres ställningstagande till institutionell försäljning av XRP, som ansågs vara värdepapper.Source link

About Author