• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

SEC kommer att fortsätta att använda verkställighetsåtgärder som ett substitut för regelskapande


  • US Securities and Exchange Commission har svarat på mandamus-framställningen som lämnats in av Coinbase.
  • Regulatorn har indikerat att den kommer att fortsätta att initiera verkställighetsåtgärder i avsaknad av tydliga kryptoregleringar.
  • SEC har rekommenderat kryptoindustrin att inte betrakta ordförande Gary Genslers offentliga uttalanden som formell vägledning för reglering.

US Securities and Exchange Commission har svarat på begäran om stämningsansökan som lämnades in av den amerikanska kryptojätten Coinbase förra månaden. Framställningen lämnades in för att tvinga SEC att ge ett ja eller nej svar på en tidigare begäran från Coinbase som uppmanade värdepappersregulatorn att använda sin regelgivningsprocess för att ge vägledning för kryptoindustrin.

SEC: Gary Genslers offentliga uttalanden återspeglar inte kommissionens hållning

Paul Grewal, Chief Legal Officer för Coinbase, tog till Twitter tidigare idag för att dela den senaste utvecklingen i den intensifierade juridiska striden mellan kryptobörsen och SEC. Grewal avslöjade att regulatorns svar på sin begäran om regelverk för kryptoindustrin var ett ”rungande kanske”. SEC:s anmälan var första gången den formellt hade förklarat sina åsikter om kryptoreglering inför domstolen.

I svaret som lämnats in till den amerikanska appellationsdomstolen för den tredje kretsen uppmanade SEC domstolen att avslå Coinbases mandamus-framställning och hävdade att den var ”grundlös”. Värdepapperstillsynsmyndigheten kallade också ut utbytet för att söka domstolens hjälp för att tvinga den att agera på den nyligen inlämnade begäran, med hänvisning till att det inte fanns några lagar eller förordningar som krävde att kommissionen skulle agera enligt en specifik tidslinje.

Att Coinbase skulle vilja att dess policypreferenser åtgärdas omedelbart ger den inte rätt till extraordinär lättnad som beordrar kommissionen att agera på en regelframställning som har varit under behandling i långt mindre än ett år.”

säkerhet och utbytesprovision

Enligt Paul Grewal har SEC erkänd att den kommer att fortsätta att använda verkställighetsåtgärder som ett substitut för regelgivning under överskådlig framtid. SEC har dock klargjort att den information som samlats in från sådana tillsynsåtgärder kan informera kommissionens övervägande av dess tillsynssätt för kryptotillgångar. SEC rådde också allmänheten att inte betrakta offentliga kommentarer från ordförande Gary Gensler som formell vägledning eller policyuttalanden för kryptoindustrin.

Source link

About Author