• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

SEC-ordförande Gary Gensler anklagar kryptoföretag för att villigt strunta i regler


  • SEC-ordförande Gary Gensler har påstått att kryptoföretag fattat ett kalkylerat beslut för att kringgå regler.
  • Gensler förnekade också anklagelserna om att krossa kryptoindustrin genom tillsynsåtgärder.
  • SEC-ordföranden upprepade sin långvariga uppfattning att majoriteten av kryptotokens kvalificerar sig som en säkerhet.
  • Gensler motbevisade industripåståenden och lade ut vägen för kryptoföretag att registrera sig hos regulatorn.

Gary Gensler, ordförande för US Securities and Exchange Commission, har svarat på kryptoindustrins motreaktion i ljuset av de senaste verkställighetsåtgärder som initierats av hans byrå. Gensler försvarade SEC:s agerande och anklagade kryptoföretagen i landet för att ”förakta” regler. SEC-ordföranden svarade också på branschens påståenden om att inte ha något sätt att registrera sig hos värdepapperstillsynsmyndigheten.

Gary Gensler förnekar anklagelser om att krossa kryptoindustrin

Enligt en rapport från Reuters har Gary Gensler anklagat kryptoföretagen för att fatta ett ”kalkylerat ekonomiskt beslut” för att strunta i reglerna som satts av hans byrå. SEC-ordföranden hävdade att kryptoföretagen beslutat att ta risken för verkställighet som kostnaden för att bedriva verksamhet i USA. Gensler tror att kryptoenheter som drabbades av verkställighetsåtgärder hade juridiska problem att komma. Han antydde att företag som inte följer reglerna kommer att locka till sig verkställighetsåtgärder.

SEC-ordförande Genslers kommentarer kom under Piper Sandler Global Exchange and Fintech Conference tidigare idag. Under sitt tal stötte han tillbaka mot kryptoindustrins anklagelser om att han använde byrån för att krossa dem. Han konstaterade också att i motsats till branschens upprepade krav fanns det inget behov av lagstiftning från kongressen för att reglera kryptoutrymmet.

Vi har utfärdat en återöppningsrelease som upprepade tillämpligheten av befintliga regler på plattformar som handlar med kryptotillgångar, inklusive så kallade DeFi-system, det är redan lagen. Det är redan regeln. Att inte gilla lagen, att inte gilla reglerna är annorlunda än att inte höra den eller inte få den.”

Gary Gensler, ordförande för SEC

Gary Gensler upprepade sin långvariga kontroversiella inställning till kryptovärdepapper och konstaterade att majoriteten av kryptotokenen där ute kvalificerade sig som säkerhet. För dem som hävdade att det inte fanns något sätt att följa SEC:s regler, detaljerade Gensler hur kryptoföretag kunde registrera sig hos regulatorn och lyfte fram potentiella undantag som kan beviljas operatörer som uppfyller vissa kriterier.Source link

About Author