• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

SEC-ordförande Gensler har blandade känslor om domarens Ripple Case-dom: ”Nöjd och…besviken”säkerhet och utbytesprovision (SEC) Ordförande Gary Gensler uttryckte ett blandat svar på ett domstolsbeslut som säger att Ripple Labs XRP-token inte nödvändigtvis är en säkerhet.

Vad hände: I en intervju med Yahoo Finance, sade Gensler, ”Det pågår rättstvister med ett antal av dessa kryptoplattformar och dessa plattformar blandar ett antal tjänster som du har sett på dessa kryptoplattformar där de mycket väl skulle kunna handla mot sina kunder, och samlar ihop ett gäng tjänster som vi inte skulle tillåta på några andra delar av våra kapitalmarknader.”

Enligt domarens motivering ansågs institutionella investerare ha köpt XRP med förväntan att dra nytta av Ripples ansträngningar.

SEC Gensler uttryckte tillfredsställelse med domstolens beslut som klassificerade token som en säkerhet för institutionella investerare. Men han förmedlade också besvikelse angående andra aspekter relaterade till privata investerare. Gensler sa: ”Vi är nöjda med den del av beslutet som sa att XRP-token var en säkerhet när den såldes till institutionella investerare. Vi är besvikna på andra aspekter av privata investerare.”

Gensler berättade för Yahoo Finance att SEC har föreslagit regeländringar under hans mandatperiod som gäller digitala tillgångar. Han nämnde, ”Det finns regler i böckerna om vad det innebär att vara en värdepappersbörs, en mäklare och investeringsrådgivare, det finns regler i böckerna.”

Han erkände att vissa föreslagna regler mötte motstånd från företag och förespråkare för kryptoindustrin.

Se mer: En vistelse på det flytande palatset från James Bonds ”Octopussy”

Varför det är viktigt: SEC-ordföranden utmanade konceptet med decentraliserad finans (DeFi) genom att säga: ”Detta fält är faktiskt ganska centraliserat.” Han menade att decentraliserade projekt ofta har individer med titlar som VD eller teknisk chef, och tillgångarna ägs i första hand av ett litet antal personer.

Under de kommande månaderna kommer SEC att hantera en rad platser Bitcoin BTC/USD ETF-ansökningar inlämnade av olika finansiella institutioner som Svart sten och Trohet.

Foto med tillstånd: Shutterstock.com

Läs nästa: Bitcoin, Ethereum, Dogecoin faller efter XRP-rallystopp: Analytiker säger att Ripple Token ska bli ”Top 3 Coin” igen, oavsett om ”Du älskar det eller hatar det”

Gå med i Benzingas Future of Crypto i NYC den 14 november 2023 för att hålla dig uppdaterad om trender som AI, förordningar, SEC-åtgärder och institutionell adoption i kryptoområdet. Säkra tidigt rabatterade biljetter nu!Source link

About Author