• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Snaran drar åt kring Binance i Europa när Paysafe minskar euroöverföringar, tysk tillsynsmyndighet nekar vårdnadslicens


Sammanfattning:

  • Tysklands bästa vakthund BaFin avslog en ansökan om vårdnadslicens från Binance, rapporterade FinanceFWD.
  • Paysafe meddelade också sitt beslut att avsluta stödet för eurotransaktioner senast i september i år.
  • Detta kommer när börsen drabbas av slag efter slag på europeiska marknader, inklusive att tappa banken i Australien och dra sin registreringsansökan i Storbritannien.
  • Företaget står också inför hårda regulatoriska åtgärder i USA efter stämningar från SEC angående värdepappersbrott.

Binance fortsätter att möta hinder på de europeiska marknaderna efter ett beslut från dess bankpartner att avsluta stödet för eurotransaktioner och BaFins avslag på företagets förvaringslicens.

Enligt Bloomberg kommer bankpartnern Paysafe inte längre att underlätta insättningar och uttag i euro till och från kryptobörsen från och med september 2023. Beslutet kommer att träda i kraft den 25 september och kommer att se Binance avstängd från Paysafes Single Euro Payments Area (SEPA) nätverk, sa en talesperson för handelsplatsen.

Under tiden förblir alla metoder för att sätta in och ta ut andra fiat-valutor samt köpa och sälja krypto på Binance.com opåverkade, inklusive banköverföring med en av de andra fiat-valutorna som stöds av Binance, och köpa och sälja krypto direkt via kredit eller kontokort

Binances licens att erbjuda förvaringstjänster i Tyskland avvisades av landets främsta finansregulator BaFin, rapporterade FinanceFWD. Rapporten citerade personer som är bekanta med talesättet och sa att det ännu är oklart om BaFins drag utgör ett officiellt beslut eller en avsikt att avslå ansökan om vårdnadstillstånd.

Binance Mitt i den europeiska orkanen

De två senaste motgångarna för Binance kommer mitt i en rad slag för världens största centraliserade kryptobörs över europeiska jurisdiktioner och problem i USA

Changpeng Zhaos företag drog tillbaka sina licensansökningar i Cypern och Storbritannien inför MiCA:s implementering till 2024. Företaget begärde också att säga upp sin derivatlicens i Australien mitt i en bankkris med lokala bankpartners.

Belgiens myndighet för finansiella tjänster och marknader (FSMA) utfärdade en order om upphörande av alla kryptotjänster som erbjuds belgiska kunder.

I USA anklagas företaget för att ha brutit mot värdepapperslagar tillsammans med börskonkurrenten Coinbase. Båda enheterna har dock förnekat anklagelserna och försökt kasta ut sina respektive stämningar.Source link

About Author