• fre. apr 12th, 2024

Populäraste etiketterna

TerraUSD Creator Do Kwon beviljade $437 000 borgen i Montenegro


Sammanfattning:

  • En grundrätt i Montenegros huvudstad Podgorica gick med på att borgen för Do Kwon och en andra Terra-chef identifierad som Han Chang-joon.
  • Kwon kommer att släppas efter att ha betalat $437 000 eller €400 000 i borgen men han kan inte lämna sin lägenhet eller lämna landet.
  • Montenegros myndigheter åtalade Terraform Labs grundare för förfalskning efter att han greps innan han gick ombord på ett privatplan till Dubai.

TerraUSD-skaparen Do Kwon kommer att släppas i Montenegro efter att en domstol i landets huvudstad beviljat hans begäran om borgen.

Kwons advokater föreslog en borgen på 437 000 dollar eller motsvarande 400 000 euro under en domstolsförhandling på torsdagen. Anklagelserna hävdar att Do Kwon reste med förfalskade dokument efter att han greps i mars.

Lokala åklagare hävdade att de två misstänkta har ekonomiska medel att fly från Montenegro och har ”noll intresse” av att stanna i landet, ett argument som verkar otillräckligt för domstolen.

En grundläggande domstol i Podgorica kommer att tillåta Kwon att stanna i sin lägenhet efter att han har betalat borgen. Han, en Terra-chef som fängslats tillsammans med Kwon, kommer att betala samma summa. Båda de åtalade kan inte lämna sin lägenhet eller Montenegro och måste svara på alla domstolsstämningar enligt villkoren i fredagens borgensbeslut. Montenegrinska åklagare har tre dagar på sig att överklaga denna dom.

Gör Kwon Jail Time

Do Kwon som var på väg att gå ombord på ett privatjet på väg till Dubai innan han arresterades kunde tillbringa fem år i en montenegrinsk fängelsecell om han dömdes. En annan domstolsförhandling är planerad till den 16 juni då myndigheterna förbereder sig för att åtala Terraform Labs grundare för påstådd förfalskning av resepapper.

Även om Kwon blir frikänd i en domstol i Montenegro, väntar en möjlig utlämning för kryptoentreprenören vars företag utplånade 40 miljarder dollar från marknaden i maj förra året.

Wen utlämning?

Det är oklart hur åtal i Montenegro kommer att påverka utlämningsförfrågningar från Sydkorea och USA. Båda jurisdiktionerna hoppas kunna ställa Do Kwon inför rätta, även om utredare i Sydkorea hävdar att det är det bästa alternativet att ställa honom inför rätta i sitt hemland.

US Securities and Exchange Commission (SEC) har redan lämnat in civila bedrägerianklagelser mot Terraform Labs grundare.Source link

About Author