• sön. maj 26th, 2024

Populäraste etiketterna

Tesla behåller kryptoinnehav värda 184 miljoner dollar för fjärde kvartalet i rad


  • Tesla Inc.:s kryptoinnehav förblev oförändrade för fjärde kvartalet i rad.
  • Kryptotillgångarna på EV-jättens balansräkning är värda $184 miljoner per den 30 juni 2023.
  • Företagets innehav av digitala tillgångar avslöjades i resultatrapporten för andra kvartalet 2023.
  • Teslas senaste Bitcoin-handel var tillbaka under första kvartalet 2022 när den avlastade 75 % av sina BTC-innehav.

Tesla Inc, den största elfordonstillverkaren i världen, har behållit samma kryptoinnehav för fjärde kvartalet i rad. I resultatrapporten för andra kvartalet 2023 avslöjade elbilsjätten att den hade digitala tillgångar till ett värde av 184 miljoner dollar på sin balansräkning den 30 juni 2023.

Tesla Stock (TSLA) Tanks 3% före resultatrapporten för andra kvartalet

Enligt resultatrapporten som släpptes av Tesla tidigare idag köptes eller såldes inga kryptotillgångar under andra kvartalet 2023. Den senaste försäljningen kom under andra kvartalet 2022 då elbilsjätten sålde 75 % av sitt Bitcoin-innehav för 936 miljoner dollar. De senaste siffrorna indikerade att företaget inte tjänade på det senaste BTC-rallyt som tog priset till ett års högsta på 31 000 $. Bolagets aktiekurs sjönk nästan 3 procent tidigare idag. Aktien handlades till $291 vid börsstängning.

Teslas kryptoinnehav har varit konsekventa sedan sista kvartalet 2022. Fram till den 30 september 2022 hade biltillverkaren 218 miljoner dollar i digitala tillgångar på sin balansräkning. Företagets första Bitcoin-köp kom i början av 2021 när det spenderade hela 1,5 miljarder dollar på flaggskeppets kryptovaluta. Detta följdes av ett rally i BTC:s pris efter att vd Elon Musk indikerade att kunder kunde köpa hans elfordon genom att betala i BTC. Den ambitiösa planen övergavs dock efter att Musk hänvisade till miljöproblem förknippade med BTC.

Tesla och Elon Musk står för närvarande inför en grupptalan inlämnad av investerare i Dogecoin. Investerarna anklagar Musk och hans EV-företag för att manipulera priset på meme-tokenen och tjäna miljarder på deras bekostnad. Rättegången citerade en serie kryptoplånböcker som påstås ägas av Tesla; Men det senaste svaret från Musk hävdade att hans elbilsföretag inte var associerat med plånböckerna som anges i klagomålet.Source link

About Author