• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Tether bildar avtal med Georgien för utveckling av blockchain-industrinav


Tether har undertecknat ett samförståndsavtal (MOU) med Georgias regering, som rapporterad av företaget den 28 juni.

Det ”strategiska samarbetet” är en del av en bredare vision för att positionera Georgien som ett ”centralt nav för peer-to-peer och blockchain-teknik”, avsett att åstadkomma innovation och ekonomisk tillväxt i regionen.

En blomstrande miljö för peer-to-peer-teknik

Paolo Ardoino, CTO för Tether, sa att företaget strävar efter att skapa en ”blomstrande miljö för peer-to-peer-teknikanvändning.” Han lade till:

En av de strategiska inriktningarna för detta samarbete är att främja startup-ekosystemet i Georgien. Tether och Georgias regering strävar efter att dra nytta av landets gynnsamma arbetsförhållanden och höga livskvalitet för att locka internationell uppmärksamhet och investeringar, och därigenom stimulera nystartstillväxt.

I samband med detta nämnde viceminister för ekonomi och hållbar utveckling Irakli Nadareishvili skapandet av en lokal utvecklingsfond för startup – som syftar till att hjälpa blockchain-teknologiutvecklingen samtidigt som Georgien blir en mer attraktiv plats att etablera sig på. Han sa:

”Vi kom också överens om samarbete inom utbildningsområdet angående blockkedjeteknik, vilket kommer att bidra till utvecklingen av lokala blockkedjeteknologier i landet, samt introduktionen av företag som verkar inom denna sektor i Georgien,”

Dessutom kommer Tether och den georgiska regeringen att arbeta nära lokala akademiska institutioner, inklusive BTU, ett toppteknologiskt universitet i Georgien, för att utveckla utbildningsprogram och initiativ. Dessa ansträngningar syftar till att utrusta studenter och yrkesverksamma med de kunskaper och färdigheter som krävs för anställning i kryptovalutabranschen.

Global blockchain-rörelse

Skulle Tether bemyndiga Georgien, kommer det att ha konkurrens från flera andra regioner som anses vara pro-blockchain, inklusive El Salvador, Schweiz, Portugal, Förenade Arabemiraten och Hong Kong.

Alex ChehadeGeneral Manager för Binance Dubai, hävdade att Förenade Arabemiraten (UAE) skulle kunna bli ett ledande nav för kryptovaluta när företaget kämpar för att navigera i det växande globala regelverket.

Chehade påpekade att Förenade Arabemiraten ger affärssäkerhet, till skillnad från USA eller Europa. Den amerikanska värdepapperstillsynsmyndigheten stämde Binance den 5 juni. Däremot tvingades företaget att minska sin europeiska verksamhet, inklusive att dra sig tillbaka från de belgiska och holländska marknaderna.

Hongkong har också siktet på blockkedjeexpansion som web3 strävar efter att implementera flera fördelaktiga policyer, inklusive att öppna sitt licensprogram för Virtual Asset Service Provider och främja bättre relationer mellan kryptoföretag och banker.

El Salvador är berömt pro-Bitcoin, medan Portugal och Dubai har lockat web3-utvecklare och blockkedjeföretag genom progressiv lagstiftning. Intressant nog samarbetade Lugano i Schweiz också med Tether för att skapa sin ”Plan ₿” initiativ. Programmet påstår sig ha utfärdat över 500 studiemedel och en investeringspool på 103 miljoner CHF (114 miljoner USD).

Enligt CIA har Georgia 104:e största BNP i världen, på cirka 57,4 miljarder dollar, med en beräknad tillväxt på 10,47 % 2021. Georgiens reala BNP-tillväxttakt är endast beräknad att ha överskridits av tretton andra länder, inklusive El Salvador.

Det kommer att bli intressant att se om Tether kan ge Georgien samma framgång som det har gjort med Schweiz när loppet om världens definitiva kryptonav värms upp mitt i osäkerheten i lagstiftningen i USASource link

About Author