• fre. apr 12th, 2024

Populäraste etiketterna

Tether CTO kallar USDT depeg ”bra stresstest” för företaget


Paulo Ardoino sa att Tether-”attacken” var ett bra stresstest men nu ”dör ut”.

Tether (USDT) rörde sig från det lägsta på $0,99579 den 15 juni, och nådde en lokal topp på $0,99976 senare på dagen – och återställde sin de-peggade position.

Källa: USDTUSD på TradingView.com

Som rapporterats av CryptoSlate, tillskrevs den korta avkopplingen till massförsäljning av Tether inom DeFi-protokoll. Detta presenterades som kraftigt skeva USDT-saldon inom vissa likviditetspooler.

Tether CTO: Attack saknade kraft

Tether CTO Paolo Ardoino betecknade händelsen som en attack som saknade kraft och är nu ”dör redan.” Han lade till:

Denna attack är ett bra stresstest för oss, inget mer. Vi kommer att visa, som vi gjorde flera gånger tidigare, att Tether är stark, flytande och redo att skydda sitt samhälle.

Incidenten sammanföll med att CoinDesk vann en juridisk kamp för att få tillgång till rapporter om verkställighetsåtgärder från New York Attorney General (NYAG) mot Tether.

I februari 2021, efter en utredning som fokuserade på påståenden att Tether är 1-till-1 backad med amerikanska dollar, NYAG beordrade Bitfinex och Tether att upphöra med handelsverksamheten i delstaten New York och att lämna regelbundna rapporter om sina säkerhetsreserver.

I en kommentar till den juridiska kampen sa Ardoino att Tether tappade sitt motstånd mot CoinDesks begäran om informationsfrihet ”eftersom transparens spelar roll” – mer så i det nuvarande björnmarknadsklimatet.

Han tillade att Tether inte har något att dölja – och förklarade att tidigare motstånd mot informationsförfrågan var baserat på ”avgränsning av vår privata informationvilket är mindre relevant idag.

Informationen från rapporten som erhållits av CoinDesk avslöjade omfattande avslöjandeninklusive små regionala bankpartners, som gör lån från tredje part och exponering mot kinesiska företagscertifikat.

Den 16 juni, Tjudra släppte ett inlägg som svar på avslöjandena och sa att det ”är i en helt annan position jämfört med för två år sedan.” Den tillade att företagets exponering mot företagscertifikat reducerades till noll 2022, och det siktar på att få sin portfölj med säkrade lån till noll snart. Dessutom, enligt sitt senaste intygsuttalande, har Tether ett överskott på 2,4 miljarder dollar.

Vid tiden för NYAG-fallet var Tethers börsvärde 34 miljarder dollar. Idag är det så 83,5 miljarder dollar.

Inlägget Tether CTO kallar USDT depeg ”bra stresstest” för företaget dök upp först på CryptoSlate.

Source link

About Author