• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Tether expanderar till Bitcoin-gruvdrift


Stablecoin-utgivaren Tether har utökat sin verksamhet till Bitcoin (BTC) gruvdrift, enligt ett pressmeddelande den 30 maj som delas med CryptoSlate.

Tether meddelade att de har investerat resurser i energiproduktion och har samarbetat med ett icke namngivet lokalt licensierat företag för att starta en hållbar Bitcoin-gruvdrift i Uruguay.

Stablecoin-utgivaren sa:

”Tether investerar i förnybara energikällor för att stödja och främja hållbar Bitcoin-brytning – en viktig komponent för att upprätthålla världens mest robusta och säkra monetära nätverk.”

Tethers CTO Paolo Ardoino, som talade om utvecklingen, betonade företagets engagemang för miljömässigt ansvarsfull gruvdrift genom att säga att varje BTC som bryts skulle lämna ett minimalt ekologiskt fotavtryck. Han tillade, ”Genom att utnyttja kraften i Bitcoin och Uruguays förnybara energikapacitet, syftar Tether till att leda vägen inom hållbar och ansvarsfull Bitcoin-brytning.

Enligt pressmeddelandet överensstämmer flytten med dess mål att bli en global teknisk ledare, vilket främjar dess engagemang för ”energiinnovation och framtiden för kryptovaluta.”

Tethers satsning på hållbar Bitcoin-brytning fortsätter företagets senaste pro-Bitcoin-initiativ. Tidigare under månaden sa företaget att det skulle stärka sina USDT-reserver genom att investera 15 % av sina nettorealiserade rörelsevinster i Bitcoin.

Dess kvartalsvisa intyg hade visat att det hade 1,5 miljarder dollar av sina reserver i flaggskeppets digitala tillgång.

Varför Tether valde Uruguay

Tether sa att det valde det sydamerikanska landet eftersom 94 % av dess elproduktion kommer från förnybara källor, främst vindkraft och solenergi. Kryptoföretaget lade till:

”Uruguay erbjuder idealiska förhållanden för produktion av förnybar energi, vilket underlättar etableringen av vindkraftsparker, solparker och vattenkraftprojekt, vilket garanterar en konsekvent tillgång på ren och miljövänlig energi.”

Inlägget Tether expanderar till Bitcoin-gruvdrift dök upp först på CryptoSlate.Source link

About Author