• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Tether tar itu med depeg-rädsla eftersom Binance.US står inför 8 % Bitcoin-rabatt


Bitcoin (BTC) och andra digitala tillgångar, inklusive Tether (USDT), handlas för närvarande med 8 % rabatt på Binance.US, en situation som tillskrivs likviditetsproblem på plattformen efter en stämningsansökan från US Securities and Exchange Commission (SEC) ).

Data från Binance.US visar att BTC handlas för $27 705,59 i skrivande stund, cirka $3000 mindre än det säljer på rivaliserande plattformar som Coinbase, Kraken, BitStamp och andra.

Samtidigt uttalas denna rabatt också på andra digitala tillgångar som Ethereum (ETH), USDT, Solana (SOL) och andra, enligt Coingecko data.

Binance USA-problem

Sedan US Securities and Exchange Commission (SEC) lämnade in en stämningsansökan mot Binance.US den 5 juni, har börsens marknadsdjup minskat med nästan 80 % när marknadsgaranterna lämnade plattformen.

Efter de juridiska problemen avbröt börsen insättningar i US-dollar efter att dess bankpartners abrupt stoppade sina betalningskanaler och övergick till en plattform som endast var för krypto. Blockchain analytiska företaget Kaiko rapporterade att detta problem i hög grad påverkade Binance.US rykte och dess marknadsandel sjönk till mindre än 1%.

Sedan dess har börsen upplevt hög volatilitet med sina USD-par, med BTC som toppade till så högt som $138 000 den 21 juni. Innan dess hade Bitcoin handlats med 3% rabatt i maj.

Samtidigt handlas tillgångar parade med stablecoins som USDT och USDC till ordinarie priser, enligt data från Coingecko.

Tether CTO adresserar USDT-handel på Binance.US

Tether CTO Paolo Ardoino adresserad oro för att USDT hade avvikit från sin dollarkoppling. Han lyfte fram att avvikelsen är exklusiv för Binance.US, där en generell spridning på -8% verkar påverka alla kryptovalutor på plattformen.

Enligt Ardoino orsakades situationen av de juridiska utmaningar Binance.US för närvarande stod inför. Han skrev:

”Binance.US går igenom vissa juridiska utmaningar så det har förmodligen inte många marknadsgaranter som är villiga att arbitrage just nu. På Binance.com handlas USDt 1bps över dollarn.”

Tether CTO tillade vidare:

Tether är ansvarig för sin primära marknad (tjudra.till). Sekundära marknadsskapande marknader (kryptobörser) är rollen för arbitragörer och marknadsmakare.”

Inlägget Tether adresserar depeg-rädsla när Binance.US står inför 8% Bitcoin-rabatt dök upp först på CryptoSlate.

Source link

About Author