• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Tether treasury skickar Binance 750 miljoner USDT i kedjebytestransaktion


Tethers treasury skickade Binance 750 miljoner USDT den 12 juni, per data från blockkedjeanalysföretaget Arkham Intelligence.

Transaktionerna skickades i tre omgångar på 250 miljoner USD efter en testtransaktion på 10 USD.

Källa: Arkham Intelligence Dashboard

Tidigare idag, utbytet informerad användare att de direkt skulle byta 750M USDT-TRX mot USDT-ETH med Tether för att säkerställa stabilmyntlikviditet i alla kedjor.

Tether mints 1 miljard USDT

Tidigare den 12 juni, Tethers CTO Paolo Ardoino hade twittrat att stablecoin-utgivaren skulle prägla 1 miljard USDT-tokens för att fylla på sitt lager på Ethereum-blockkedjan.

Blockkedjeanalysföretaget Arkham bekräftad transaktionen och tillade att detta var Tethers första prägling på Ethereum sedan slutet av april. Arkham Intelligence noterade att stablecoin-utgivaren bara hade 146 miljoner USDT på blockchain för 12 timmar sedan.

Ardoino uppgav att transaktionen var ”godkänd men inte utfärdad … vilket betyder att detta belopp kommer att användas som inventering för [the] nästa periods emissionsförfrågningar och kedjebyten.”

Kedjebyte är en process för att flytta kryptovalutor från en blockkedja till en annan. Enligt Tethers hemsida utför den vanligtvis denna process på begäran av ett utbyte med överskottsmedel på en blockkedja men ett underskott på en annan.

Samtidigt förblir Tether det dominerande stabila myntet i kryptoindustrin, med ett börsvärde på 83,38 miljarder dollar och en 24-timmarsvolym på 20,89 miljarder dollar, enligt CryptoSlate’s data.

Regulatoriska strider

Transaktionen kommer i hälarna på de regulatoriska problem som har kämpat mot börsen under den senaste veckan. Den 5 juni stämde US Securities and Exchange Commission (SEC) börsen för att ha brutit mot federal värdepapperslagstiftning och för att underlätta handeln med kryptovaluta.

Sedan dess har regulatorn flyttat för att frysa tillgångarna i dess amerikanska dotterbolag, Binance.US, och utfärdat en domstolsstämning för dess VD, Changpeng Zhao, allmänt känd i kryptokretsar som ”CZ”. Senator Elizabeth Warren uppmanade dessutom det amerikanska justitiedepartementet att undersöka plattformens tidigare uttalande till kongressen.

Mitt i dessa problem registrerade börsen över 3 miljarder dollar i utflöden under de senaste sju dagarna, enligt DeFillama data.

Inlägget Tether treasury skickar Binance $750M USDT i kedjebytestransaktion dök upp först på CryptoSlate.

Source link

About Author