• sön. maj 26th, 2024

Populäraste etiketterna

Tether USDT-utbudet når $80 miljarder för första gången på nästan ett år


Tethers USDT-tillförsel passerade 80 miljarder dollar för första gången på 11 månader tidigare idag, och närmade sig sin rekordnivå på 83,13 miljarder dollar.

År 2023 ökade USDT:s utbud med nästan 14 miljarder USD på mindre än 100 dagar från de 66,2 miljarder USD som det registrerade i början av året.

Denna tillväxt cementerar USDT:s marknadsdominans bland dollarbundna stabila mynt. Enligt CryptoSlate’s dataUSDT står för ungefär 61% av det totala antalet stabila mynt på marknaden.

Förutom det, CryptoSlate’s data visade att Tethers handelsvolym på 25,05 miljarder dollar under de senaste 24 timmarna är sex gånger högre än den för dess närmaste rival, USD Coin (USDC).

Över 50 % av Tethers totala utbud utfärdades på Justin Suns Tron blockchain, enligt DeFillama data.

Tether är skyldig tillväxt till konkurrenters problem

Tethers tillväxt har sammanfallit med regulatoriska och bankproblem för dess stora konkurrenter, USDC och Binance USD (BUSD).

Medan BUSD var det snabbast växande stablecoin förra året, har de senaste regulatoriska problem med Binance, tillsammans med dess emittent Paxos, lett till en massiv exodus från stablecoin.

I februari beordrade New York Department of Financial Services (NYDFS) Paxos att stoppa andra myntverk av BUSD. Binance skulle senare stämmas av US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) på grund av anklagelser om regelöverträdelser.

Dessa incidenter såg till att utbudet av BUSD sjönk till 7,1 miljarder USD från en topp på 22 miljarder USD i november 2022.

Samtidigt började USDC:s problem i mars när det avslöjades att det var utsatt för den amerikanska bankkrisen. Dess emittent Circle sa att de hade en del av stablecoin-reserverna hos den misslyckade kryptovänliga banken Silicon Valley Bank.

Efter nyheterna, minskade USDC kortvarigt till så lågt som $0,87 innan det senare återhämtade sin peg. Investerarnas förtroende för stablecoin är dock fortfarande lågt eftersom dess cirkulation stadigt har minskat under den senaste månaden.

Forskningschefen på Matrixport, Markus Thielin, påpekade detta i ett meddelande till kunderna den 6 april. Thielin sa:

”Det verkar som att innehavare av USDC antingen konverterade sitt Circle stablecoin till Tethers USDT eller att de helt enkelt sålde 10 miljarder USD i USDC och köpte bitcoin istället.”

Enligt CryptoSlate data, USDC-försörjningen ligger på 32 miljarder dollar i skrivande stund.

Posten Tether USDT-försörjningen når $80B för första gången på nästan ett år dök upp först på CryptoSlate.Source link

About Author