• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

Tidigare Coinbase Manager och US SEC samtycker till att reglera avgifter för insiderhandel


  • SEC har gått med på att reglera anklagelser om insiderhandel mot en före detta Coinbase-chef och hans bror.
  • Duon greps för insiderhandel med kryptotillgångar förra året och dömdes för flera anklagelser om bedrägeri.
  • Förlikningen har lämnat obesvarad fråga om huruvida de nio kryptotoken som var inblandade i fallet var värdepapper.

US Securities and Exchange Commission (SEC) har gått med på att reglera anklagelserna om insiderhandel mot tidigare Coinbase Manager Ishan Wahi och hans bror Nikhil Wahi i det ökända kryptoinsiderhandelsfallet från förra året. Bröderna Wahi greps för att ha tjänat på ett insiderhandelssystem med materiell insiderinformation från den amerikanska kryptobörsen.

Wahis att återvända sjuka vinster från Coinbase

Enligt ett pressmeddelande från SEC har värdepappersregulatorn och bröderna Wahi kommit överens om att reglera avgifterna relaterade till insiderhandelssystemet som involverar noteringen av nio kryptotokens på Coinbase. Båda de åtalade har gått med på att permanent åläggas att bryta mot lagen om värdepappersbörs och att återbetala de illa vunna vinsterna från kryptobörsen, samt fördomsräntan. Om det godkänns av Manhattan Federal Court kommer SEC inte att begära civilrättsliga påföljder mot Ishan och Nikhil Wahi mot bakgrund av deras fängelsestraff.

De federala värdepapperslagarna undantar inte värdepapper i kryptotillgångar från förbudet mot insiderhandel, inte heller SEC. Jag är tacksam mot SEC-personalen för att de framgångsrikt arbetat för att lösa detta ärende.”

Gurbir S. Grewal, direktör för SEC:s avdelning för verkställighet

Uppgörelsen mellan värdepappersregulatorn och bröderna Wahi får det kontroversiella rättsfallet till ett slut. SEC hävdade i sitt första klagomål att de nio kryptotoken som var inblandade i fallet var värdepapper. Förlikningen skulle lämna frågan om tokens säkerhetsstatus obesvarad. Ishan Wahi dömdes tidigare denna månad till två års fängelse. Hans bror avtjänar för närvarande ett 10-månaders fängelsestraff. Bröderna beordrades att förverka mer än 920 000 dollar från deras insiderhandelssystem.Source link

About Author