• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Tidigare Coinone Exec svarar på mutanklagelser i sydkoreansk domstol


Sammanfattning:

  • En advokat för Coinones tidigare noteringsdirektör Mr. Jeon och hans mäklare Mr Ko svarade på mutanklagelser under en utfrågning på torsdagen.
  • Sydkoreanska åklagare hävdar att Jeon tog 1,51 miljoner dollar i mutor för att han exklusivt noterade ”Furiever Coin” på kryptobörsen Coinone.
  • Polletten är knuten till en mordutredning i Gangnam, ett distrikt i huvudstaden Seoul.
  • Mr. Jeons advokat sa att försvaret kommer att lämna ett slutgiltigt yttrande efter att ha granskat alla tillgängliga bevis.

”Herr. Jeon, den tidigare noteringschefen på kryptobörsen Coinone, erkände formellt mutanklagelser mot honom och hans mäklare ”Mr. Ko” under en sydkoreansk domstolsförhandling den 25 maj.

”Jag erkänner åklagarens fakta.” sa en advokat för den tidigare Coinone-chefen vid en utfrågning, rapporterade Yonhap News.

Erkännandet innebär inte nödvändigtvis en erkännande av skyldig. Det tjänar snarare som ett erkännande av anklagelserna och påståendena från sydkoreanska åklagare. Mr. Jeons advokat sa att ett slutgiltigt yttrande kommer att meddelas domstolen efter att alla tillgängliga bevis har granskats.

Coinone Krypto-noteringsskandal

Den tidigare chefen för Coinones noteringsmaskineri anklagas för att ha accepterat cirka 1,51 miljoner dollar eller 2 miljarder vunna för att exklusivt notera en kryptovaluta – Furiever Coin. Åklagare utnämnde Furiever Coin som en intressant plats i en mordutredning efter en kidnappning i Gangnam, ett distrikt i huvudstaden Seoul.

En bruten identifierad som Mr.Ko sägs vara inblandad i affären och fusklistan som följde. Herr Ko står också inför anklagelser i en sydkoreansk domstol tillsammans med Coinones tidigare börschef.

Sydkoreanska kryptoåklagare på jakt

Landet skärper upp lagar och policyer efter kollapser som Terraform Labs från förra året. Lagstiftare granskar för närvarande räkningar för att standardisera kryptoindustrin i Sydkorea samtidigt som man straffar icke-efterlevande och skyddar kunder.

Ett lagförslag antogs nyligen som kräver att beslutsfattare och politiker avslöjar sina kryptoinnehav. Myndigheterna arbetar också med att utlämna TerraUSD-skaparen Do Kwon.Source link

About Author