• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Tjudra och rubeltango under maktkamp mellan Vladimir Putin, Wagners Yevgeny PrigozhinHandelsvolymen mellan den ryska rubeln och Tjudra USDT/USD såg en betydande ökning under helgen, nästan fyrdubblad från $4 miljoner lördag till $15 miljoner söndag, enligt data från kryptoanalysföretaget CCData.

Vad hände: Denna ökning sammanföll med erövringen av den södra ryska staden Rostov-on-Don av Jevgenij Prigozhinchefen för Wagner legosoldatgruppen och hans styrkors efterföljande frammarsch mot Moskva, till synes i ett försök att störta Rysslands president Vladimir Putin.

Efter ett Vitryssland-förmedlat avtal med Putin gick Prigozhin enligt uppgift med på att stoppa sin framryckning och lämna Ryssland, vilket ledde till en minskning av handelsvolymerna mellan rubel och Tether till cirka 3 miljoner dollar när spänningarna lättade.

Varför det är viktigt: Detta är inte en isolerad incident, eftersom handelsvolymer mellan rubel och USDT tidigare har sett en ökning.

Till exempel, efter Rysslands invasion av Ukraina i slutet av februari 2022, upplevde handelsvolymen mellan den ryska valutan och det ledande stablecoin med börsvärde en betydande ökning och nådde över 37 miljoner dollar.

Läs också: Cryptosat, Dfns Labs bryter gränser med kryptonycklar i låg omloppsbana om jorden

Denna data kommer från Kaiko, som spårar handelsdata på rubel och USDT från kryptobörser Binance och Huobi.

Flera andra kryptovalutabörser har avnoterat rubeln som svar på omfattande sanktioner mot Ryssland.

I kristider som påverkar dollarvärdet på nationella valutor är en förskjutning mot stabila mynt en vanlig företeelse. Till exempel upplevde den ryska rubeln en snabb devalvering efter Putins order att invadera Ukraina, även om den återhämtade sig kort därefter.

På samma sätt, mitt i en pågående ekonomisk kris, bevittnade Argentina en avsevärd ökning av handelsvolymen mellan den argentinska peson och stablecoins som USDT och Cirkels USD-mynt USDC/USD.

Stablecoins har också varit ett konsekvent intresse för de i Venezuela som lider av en långvarig ekonomisk kris.

Läs nästa: Bybit ’Bringing The Ark’ till EU Crypto Hotspot, säkrar Custody Services License

Foto via Shutterstock.Source link

About Author