• tor. feb 29th, 2024

Populäraste etiketterna

Trons mål på 60 miljarder dollar i sikte när stablecoin-dominansen ökar – underblåst av Tethers imponerande körning


Tron (TRX) stablecoins dominans har nått en rekordhög nivå på 33,9% – främst på grund av det ökande utbudet av Tether USDT, enligt data från DeFiLlama.

Stablecoin-marknaden i nätverket värderas för närvarande till 44,52 miljarder dollar efter en 1,1% ökning under de senaste sju dagarna. USDT står för 95 % av de stabila mynten i Tron-nätverket — med 42,29 miljarder dollar.

Källa: DeFillama

Tillväxten överensstämmer med Justin Suns mål att öka utbudet av stablecoin i nätverket. I mars sa kryptoentreprenören att målet är att öka Tron stablecoin-marknaden till 60 miljarder dollar före årets slut.

År 2023 har den Justin Sun-ledda blockchain-nätverksdominansen ökat med mer än 10%, enligt DeFillama-data.

Samtidigt är Ethereum (ETH) den dominerande blockkedjan för stablecoins – med ett börsvärde på 70,97 miljarder dollar.

USDT fortsätter imponerande körning

Tethers USDT har haft ett i stort sett positivt 2023, med dess börsvärde som stigit med 6,18 % den senaste månaden till 81,4 miljarder USD – den högsta punkten sedan april 2022. USDT:s dominans nådde också 62,1 % – den högsta punkten sedan april 2021,

Bland de fem bästa stabila mynten var det bara TrueUSD (TUSD) som såg sitt utbud öka under perioden. TUSD:s utbud har mer än fördubblats under 2023, växt till över 2 miljarder dollar och njuter av mer adoption från kryptobörser som Binance.

Samtidigt minskade utbudet av Binance USD (BUSD), USD Coin (USDC) och DAI markant under perioden. USDC-utbudet sjönk med 13,63 % till 30,83 miljarder dollar, medan BUSD minskade med ungefär 20 % till 6,61 miljarder dollar. DAI sjönk 10,13% till 4,85 miljarder dollar.

Stablecoin-regler Inkommande?

En viss klarhet i regelverket kan komma till stablecoin-industrin efter att US House Committee on Financial Services släppte förslag av ett förslag till förordning.

Den föreslagna lagstiftningen avser att göra Federal Reserve till det primära regleringsorganet för stablecoins och kräver att icke-bankenheter registrerar sig. Lagförslaget inför också ett moratorium för algoritmiska stabila mynt.

Utöver det träffade kommittén nyligen några intressenter från branschen för att diskutera de problem som plågar utrymmet.

Posten Trons $60B-mål i sikte när stablecoin-dominansen stiger – underblåst av Tethers imponerande körning dök upp först på CryptoSlate.

Source link

About Author