• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Uppgången och nedgången för kryptojobb: hur 180 miljarder dollarsektorn bryter sammanSysselsättningen i kryptovalutaindustrin har upplevt en minskning med 10 % under det senaste året, och sektorn sysselsätter nu cirka 190 000 individer, en märkbar minskning från 210 000 2022.

”Många människor har förlorat sina jobb, och många företag hålls flytande av de betydande mängder finansiering som erhölls i början av 2022,” sa Anders Helsethen chef vid företaget K33 Research, som genomförde studien, enligt The Block.

Studien pekar på att det finns ungefär 10 000 företag inom sektorn med en samlad värdering på cirka 180 miljarder dollar.

Arbetskraftsfördelningen över olika delar av branschen är anmärkningsvärd, med 60 % engagerade i handels- och värdepappersföretag, 21 % arbetar inom blockkedjeprotokoll, analys och gruvsektorer och 6 % bidrar till NFT-marknaden.

Trots den allmänna nedgången i sysselsättningen, anmärkte Helseth om en framstående: ”Den allmänna trenden är att många företag har blivit av med många människor, med undantag för Binance.”

Denna iakttagelse kommer trots de senaste nyheterna om att Binance bevittnat avhopp och nedskärningar och stämmer överens med företagets deklaration i början av januari om att sikta på en 30-procentig ökning av anställningen 2023.

Läs också: Shibarium: Shiba Inus revolutionära projekt som ska gå live i augusti

Helseth noterade vidare, ”Vi har dem på cirka 7 000 anställda över hela världen,” jämfört med Coinbases antal anställda på cirka 4 000.

När det gäller den geografiska fördelningen av kryptoarbetare visar forskningen att nästan 30 % av de 190 000 kryptoarbetarna är baserade i USA, en trend som Helseth räknar med kommer att fortsätta och citerar USA som ”ett tyngdpunkt för kryptoindustrin.”

De kombinerade asiatiska och australiensiska regionerna står för cirka 35 % av den globala kryptoarbetskraften, där Indien ensamt står för 20 % av denna asiatiska arbetsstyrka, och överträffar därmed Kina.

När det gäller Europa är det värd för 24% av de globala kryptojobben, med Storbritannien som ledande i regionen och erbjuder 13 000 positioner.

Läs nästa: Bitcoin, Ethereum And Now Mantle? Nytt Layer-2-nätverk föreslår $200 miljoner ekosystemfond

Gå med i Benzingas Future of Crypto i NYC den 14 november 2023 för att hålla dig uppdaterad om trender som AI, förordningar, SEC-åtgärder och institutionell adoption i kryptoområdet. Säkra tidigt rabatterade biljetter nu!

Foto via Shutterstock.Source link

About Author