• sön. jul 14th, 2024

Populäraste etiketterna

USA hjälper Ukraina att identifiera ryska krypteringssanktioner


  • US Internal Revenue Service hjälper ukrainska brottsbekämpande myndigheter att förfölja ryska kryptosanktioner.
  • Chainalysis samarbetar med byråer från båda nationerna för att spåra individer som misstänks ha döljt sin rikedom med hjälp av krypto.
  • Tillsynsmyndigheter och beslutsfattare i USA har lyft fram kryptons potentiella roll i sanktionsundandragande och penningtvätt.

USA:s Internal Revenue Service (IRS) har samarbetat med blockchain-underrättelseföretaget Chainalysis för att vägleda och utbilda brottsbekämpande myndigheter i Ukraina för att utföra utredningar och identifiera de som undviker kryptosanktioner som ålagts Ryssland. Nyheten om det internationella samarbetet kommer mer än ett år efter att Ukraina invaderades av Ryssland, vilket fick högprofilerade ryska medborgare att kämpa för att dölja sina tillgångar.

USA sponsrar kryptoutredningsverktyg för Ukraina

Enligt en rapport från Wall Street Journal kommer ukrainska brottsbekämpande myndigheter och utredare att ingå i ett veckolångt träningsläger som kommer att hållas i Frankfurt, Tyskland. Internal Revenue Services brottsutredningsavdelning kommer att tillhandahålla avancerad, personlig utbildning till ukrainska utredare som kommer att hjälpa dem att spåra olagliga kryptotransaktioner och finansiella nätverk som används av sanktionerade enheter i Ryssland.

IRS har spelat en aktiv roll i att undersöka potentiella överträdelser av sanktioner som införts i Ryssland sedan den invaderade Ukraina i februari förra året. Skatteverket ska enligt uppgift vara inblandat i 23 sanktionsrelaterade utredningar för tillfället. Som en del av samarbetet med Ukraina kommer IRS att tillhandahålla cyberutbildning till landets nationella polis, ekonomiska säkerhetsbyrån, säkerhetstjänsten och riksåklagarens kansli.

Ett nyckelområde är identifiering och eliminering av stödcentra för ockupationsstyrkor som samlar in pengar för inköp av saker som är nödvändiga för kriget. Vi ser ofta insamlingskampanjer som genomförs med användning av kryptovaluta.”

Yurii Vykhodets, chef för cyberavdelningen, Ukrainas nationella polis

IRS har avslöjat att de sponsrade Ukrainas användning av Chainalysis Reactor, ett kryptoutredningsverktyg designat av blockchain-underrättelseföretaget. Byrån har försett ukrainska myndigheter med licenser för att använda produkten, vilket kommer att hjälpa till att spåra och identifiera dem som försöker kringgå ryska sanktioner. Samarbetet kommer i ljuset av flera varningar utfärdade av tillsynsmyndigheter och beslutsfattare i USA angående sanktionsundandragande och penningtvätt av ryska medborgare.Source link

About Author