• lör. jun 22nd, 2024

Populäraste etiketterna

Coindesk närmar sig försäljning på 125 miljoner dollar mitt i föräldrarnas DCG:s ekonomiska elände


  • Ett konsortium av investerare är i slutskedet av att förvärva kryptonyhetsbutiken CoinDesk.
  • CoinDesk ägs av Digital Currency Group (DCG), som för närvarande är indragen i en rättegång med sina fordringsägare.
  • Coindesk har funnits på marknaden sedan januari 2023, efter instabilitet i moderbolaget.
  • Kryptoutbyte Binance var tidigare ute efter att förvärva kryptonyhetswebbplatsen för cirka 75 miljoner dollar.

Ett konsortium av investerare är enligt uppgift i slutskedet av att köpa CoinDesk, som är en av de största kryptonyhetsbutikerna i världen. Ägs av Barry Silberts kryptokonglomerat Digital Currency Group (DCG), har CoinDesk funnits på marknaden sedan januari 2023, efter finansiell instabilitet i moderbolaget.

DCG planerar att behålla en andel i CoinDesk efter försäljning

Enligt en rapport från The Wall Street Journal leds konsortiet av investerare av Matthew Roszak från det blockchain-fokuserade riskkapitalföretaget Tally Capital och Peter Vessenes från Captial6, ett riskkapital- och private equity-företag. Personer som är bekanta med saken avslöjade att affären, som värderas till 125 miljoner dollar, är i slutskedet.

CoinDesks moderbolag Digital Currency Group kommer enligt uppgift att behålla en andel i kryptonyhetsutbudet, som det köpte för $500 000 2016. DCG:s andel skulle täcka media, evenemang, data och indexaffärer. Enligt WSJ förväntas den nuvarande ledningen behållas av CoinDesks nya ägare.

Tidigare i år anlitade CoinDesk investeringsbanken Lazard Ltd för att utforska en partiell eller fullständig försäljning. Vid den tiden avslöjade VD Kevin Worth att företaget hade fått ”många inkommande indikationer på intresse”. En av dessa var från kryptojätten Binance, som var ute efter att förvärva CoinDesk för cirka 75 miljoner dollar. Erbjudandet var betydligt mindre än tidiga uppskattningar, vilket indikerade att kryptonyhetswebbplatsen kunde få så mycket som 300 miljoner dollar.

CoinDesk gick ut på marknaden precis vid den tidpunkt då DCG:s dotterbolag Genesis ansökte om kapitel 11-konkurs. Vid den tiden stod DCG inför anklagelser om ekonomiska avvikelser kring dess ansvar gentemot dotterbolag som Genesis. Tidigare denna månad stämdes DCG och dess grundare Barry Silbert för bedrägeri av den Winklevoss-ägda kryptobörsen Gemini, vilket ökade företagets elände.Source link

About Author